Πενήντα χρόνια µετά, η ιστορία συνεχίζεται. Το πάθος και η αγάπη του Κώστα Καίσαρη µεταλαµπαδεύονται στην επόµενη γενιά, που συνεχίζει να πραγµατοποιεί το κοινό τους πλέον όνειρο, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού µπορούν να φτάσουν. Γιατί στα όνειρα δεν υπάρχουν όρια. Ο Κώστας Καίσαρης ταξιδεύει αδιάκοπα, ακολουθώντας το πάθος του, και γνωρίζει καινούργιους φίλους. Τους µιλάει για την πατρίδα του, την ατελείωτη οµορφιά και τις δυνατότητές της και κάπως έτσι φέρνει σηµαντικά πρόσωπα στην Ελλάδα. O διεθνούς φήµης κοσµηµατοπώλης µιλάει αποκλειστικά στο «S» για τα δύο νέα του καταστήµατα και το εµπόριο, ενώ δίνει συµβουλές στους αγοραστές.

kaisaris

Είστε πολλά χρόνια στο εµπόριο και φέτος ανοίξατε δύο νέα καταστήµατα. Τον Οίκο Bulgari και τα διάσηµα ελβετικά ρολόγια Panerai επί της Βουκουρεστίου.

Ο Οίκος Bulgari ιδρύθηκε στη Ρώµη το 1884 από τον ταλαντούχο Ελληνα αργυροχόο Σωτήριο Βούλγαρη (Sotirio Bulgari) και γρήγορα απέκτησε τη φήµη της ιταλικής αριστείας, άρτια συνδεδεµένης µε την εξαιρετική δεξιοτεχνία και τις σπουδαίες και µεγαλοπρεπείς δηµιουργίες κοσµηµάτων. Με την πάροδο των δεκαετιών καθόρισε ένα ξεχωριστό στυλ, που χαρακτηρίζεται από ζωηρούς συνδυασµούς χρωµάτων, εξαιρετικά ισορροπηµένους όγκους και ξεκάθαρα µοτίβα, που αποτίουν φόρο τιµής στις ρωµαϊκές ρίζες της εταιρείας. Σεβόµενος πάντα την πολιτιστική του κληρονοµιά, ο Οίκος Bulgari εισήγαγε καινοτοµίες που έθεσαν ξανά τους κανόνες στον κόσµο των κοσµηµάτων και λάνσαρε νέες τάσεις, που ξεχώρισαν ως πρότυπα σύγχρονου σχεδιασµού. Η ιστορία του οίκου είναι βαθιά ριζωµένη στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος αυτός δεσµός τιµάται ξανά µε το άνοιγµα της νέας Bulgari Boutique στην καρδιά της Αθήνας, στη Βουκουρεστίου 20. Οσο για την Panerai, ιδρύθηκε στη Φλωρεντία το 1860, όπου λειτουργούσε ως εργαστήριο, κατάστηµα και σχολή ωρολογοποιίας για πολλές δεκαετίες, ενώ προµήθευε το ειδικό καταδυτικό σώµα του ιταλικού Ναυτικού µε όργανα ακριβείας. Καθώς τα ρολόγια Panerai δηµιουργήθηκαν εξαρχής για να χρησιµοποιούνται σε υποβρύχια σε µεγάλο βάθος, είναι γνωστά για την απαράµιλλη ευκρίνεια και φωτεινότητά τους στο σκοτάδι. Το 1997 το brand εξαγοράστηκε από τον Οµιλο Richemont και κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά. Σήµερα η Panerai αναπτύσσει και δηµιουργεί τους µηχανισµούς και τα ρολόγια της στο εργοστάσιό της στην πόλη Neuchâtel, συνδυάζοντας τον ιταλικό σχεδιασµό και την ιστορία µε την ελβετική τεχνογνωσία.

Τι εύχεστε για το 2023;

Πρώτα απ’ όλα εύχοµαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους. Και ειδικά σε όσους διαβάζουν τις εφηµερίδες και δεν περιµένουν τα νέα από την τηλεόραση και τα sites, εύχοµαι να συνεχίζουν να τα διαβάζουν σε αυτές και ό,τι χρειάζονται να µε πάρουν τηλέφωνο. Είµαι στη διάθεσή τους.

Ο Οίκος Kessaris, εκτός από τα καλύτερα κοσµήµατα, φηµίζεται και για τα ξεχωριστά γούρια. Τι προτείνετε για φέτος;

Όλα τα γούρια µας είναι µε αγάπη φτιαγµένα και για όλα τα βαλάντια. Πάνω από όλα, είναι τυχερά.

Ο κόσμος θα πρέπει να ψωνίζει από εκεί όπου νιώθει απόλυτη εμπιστοσύνη. Το ρολόι απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή

Τελικά, ο κόσµος ψωνίζει κοσµήµατα στις ηµέρες µας;

Είτε θέλουµε είτε δεν θέλουµε, το κόσµηµα είναι ένα κοµµάτι της ζωής µας. ∆εν θα πας να «ζητήσεις» την κοπέλα σου χωρίς να έχεις ένα δαχτυλίδι να της προσφέρεις. ∆εν µπορείς να ξεχάσεις όταν βαφτίζεται ένα παιδάκι να του πάρεις έναν σταυρό, ένα µατάκι. Αυτά είναι έθιµα οικογενειακά και θρησκευτικά. Επίσης, αν έχεις επέτειο, θα πάρεις κάτι. Σε µια γέννηση ενός παιδιού, πάλι το ίδιο. Βγαίνεις µε µια καινούργια κοπέλα, δεν θα της κάνεις ένα δώρο; Ολα αυτά τα πράγµατα διατηρούν τη ζωντάνια στις σχέσεις των ανθρώπων και στη δουλειά µας. Το κυριότερο, όµως, που µας σώζει είναι το όνοµά µας, το οποίο εµπνέει εµπιστοσύνη στον πελάτη.

Τι πρέπει να προσέχει σήµερα ο πελάτης όταν κάνει αγορές;

Υπάρχουν δύο τοµείς στη δουλειά µας: το κόσµηµα και το ρολόι. Το κόσµηµα θα πρέπει να το ψωνίζει ο κόσµος από εκεί όπου νιώθει απόλυτη εµπιστοσύνη. Το ρολόι απαιτεί µεγαλύτερη προσοχή. Εχει πολλές επικίνδυνες «τρύπες». Υπάρχουν κλεµµένα και µεταχειρισµένα που τα πουλάνε σαν καινούργια κ.λπ. Το καλύτερο, λοιπόν, που έχουν να κάνουν οι αγοραστές είναι να απευθύνονται µόνο στους official agents των εταιρειών.