Στη σύλληψη 29 ατόμων προχώρησε η αστυνομία, στη διάρκεια επιχείρησης – παρουσία δικαστικού λειτουργού – για την αποτροπή απόπειρας μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου να ανακαταλάβουν κτίριο στο κέντρο της πόλης, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και για πολλά χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita».

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, το κτίριο στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, που αποτελεί κληροδότημα του ΑΠΘ, τελούσε υπό κατάληψη από το 2004 έως τον Αύγουστο του 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου, που στη συνέχεια σφραγίστηκε.

Χθες το πρωί αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου και κρέμασαν πανό, στο πλαίσιο δράσεων υποστήριξης του συλληφθέντος για τρομοκρατία μέλους της ομάδας «Αναρχική Δράση», Θάνου Χατζηαγγέλου, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.