Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στην Εύβοια, μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και την ενεργοποίηση νέας εστίας.

Ειδικότερα, η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Εύβοια το βράδυ στις 22:01, στο ίδιο επίκεντρο που ο Εγκέλαδος «χτυπάει» συνέχεια το τελευταίο διάστημα με δεκάδες μετασεισμούς.

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δηλαδή μικρότερη από τον μεγάλο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima. gr ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε πως: «Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια, ενεργοποιήθηκε νέα εστία»

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, συνιστά προσοχή μετά το νέο σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 22:01.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται για ενεργοποίηση μιας νέας εστίας στην Εύβοια.

Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Papadopoulos στις Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

«Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια», έγραψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το πρωί της Τετάρτης, με άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».

Αισθητός και στην Αττική ο νέος σεισμός

Ο νέος σεισμός που ανησύχησε την Εύβοια το βράδυ της Τετάρτης και έγινε αισθητός και στην Αττική, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο ήταν στα 6 χιλιόμετρα δυτικά και βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,8 χιλιόμετρα.