Σήμερα, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 16χρονου που «έφυγε» από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια στο ύπνο του, στην Ηλεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Patrisnews.gr, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 16χρονου, με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν τον 16χρονο Διονύση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Λάλου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στην συνέχεια ο 16χρονος θα ταφεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον οικισμό του Πόθου.

Το χρονικό του θανάτου του 16χρονου

Τα δύο αδέρφια του 16χρονου, πήγαν να τον ξυπνήσουν ώστε να μην αργήσει στο σχολείο, το πρωί της Δευτέρας (9/1). Τότε ήταν που αντίκρισαν τον αδερφό τους στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις του, αφού όσες προσπάθειες και αν έκαναν, ο Διονύσης δεν ανταποκρινόταν. Τα δύο αδέρφια επικοινώνησαν σοκαρισμένα με τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά και τον πρόεδρο και φίλο της οικογένειας ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε σπίτι.

«Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας ότι κάτι τρέχει με το μικρό. Πήγα εκεί, το παιδί ήταν αναίσθητο στο κρεβάτι, του έκανα μαλάξεις αλλά δεν είχε σφυγμό, δεν είχε τίποτα», τονίζει αρχικά ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Νικολακόπουλος περιγράφοντας στην εφημερίδα «Πατρίς», λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν, σπεύδοντας να βοηθήσει τον άτυχο Διονύση.

Ο πρόεδρος του χωριού μετέφερε τον άτυχο 16χρονο με το αυτοκίνητό του μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.

«Συνεννοήθηκα με τον πατέρα του, είχε καλέσει ασθενοφόρο, πήρα τον Διονύση με το αυτοκίνητο και συναντηθήκαμε στο δρόμο με το ασθενοφόρο. Κρίμα, 16 χρονών παιδί», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο κ. Νικολακόπουλος στο ίδιο μέσο.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή του 16χρονου στην Ηλεία

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, μια παθολογική κατάσταση της καρδιάς που ήταν γνωστή στο οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου που πέθανε προχθές (9/1) στον ύπνο του, έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή ως αιτία θανάτου του άτυχου παιδιού, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης.