Έφτασαν στην Αθήνα οι πρώτοι «γαλαζοαίματοι» και υψηλοί προσκεκλημένοι που θα παραστούν αύριο στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, οι 50 «γαλαζοαίματοι» που βρίσκονται στην πρωτεύουσα παρέστησαν και στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάννια. Κατά τη διάρκεια του δείπνου διαδραματίστηκαν συγκινητικές στιγμές, αφού πολλοί από τους καλεσμένους θυμήθηκαν στιγμές με τον Κωνσταντίνο και τις μοιράστηκαν με την οικογένεια λίγο πριν περάσουν στην τραπεζαρία.

Κάποιοι παρέδωσαν και φωτογραφίες στον Νικόλαο και τον Παύλο από τις στιγμές που είχαν με τον πατέρα του, αλλά και τους ίδιους όταν ήταν παιδιά.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου το μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα μείνουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι γέμισε με δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη που ήρθαν στην Ελλάδα για να καλύψουν το γεγονός με τους υψηλούς προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, έφτασαν στην Αθήνα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίππε και η Λετίθια. Νωρίτερα, αφίχθη η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα που είναι αδελφή της Άννας Μαρίας. Μαζί της ήρθε και ο γιος της, πρίγκιπας διάδοχος Φεντερίκ και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, επίσης αδελφή της Άννας Μαρίας. 

Επίσης, έφτασαν ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν, ενώ στο «Μεγάλη Βρετάννια» βρίσκονται ήδη ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας και η σύζυγός του Αικατερίνη και η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας. Στην Αθήνα είναι και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουαν Κάρλος, ο οποίος έφτασε από το Άμπου Νταμπι, ενώ αναμένονται ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, όπως και ο Γουσταύο, βασιλιάς της Σουηδίας.
____________2023-01-15__9_24_39___
____________2023-01-15__9_24_46___
____________2023-01-15__9_24_53___
____________2023-01-15__9_24_59___

Αργά το βράδυ θα φθάσουν ο Αλβέρτο του Μονακό και η Καρολίνα. Αύριο αναμένονται οι βασιλείς της Ολλανδίας Γουλιελμος -Αλέξανδρος και Μαξίμα. Έχουν ήδη φθάσει και θα συνεχιστούν και οι αφίξεις από δούκισσες και δούκες.

Σχετικά με την άφιξη του πρίγκιπα William θεωρείται δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Ωστόσο απαιτείται μια μεγαλη διαδικασία για να παραστεί σε κηδεία και μάλιστα εκτός Αγγλίας. Δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση για το Ελευθέριος Βενιέλος. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, εάν έρθει αυτό θα γίνει αυθημερόν και για λίγες ώρες. 
3722898