Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ για την κηδεία του τέως βασιλιά και τη μετακίνηση των υψηλών προσκεκλημένων, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει ο Κηφισός. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η κίνηση στο ρεύμα ανόδου στο ύψος του Ρέντη.

Επίσης, μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται αυτή την ώρα και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά, με 50 λεπτά καθυστέρησης, καθώς και στο ρεύμα εξόδου της λεωφόρου Αθηνών από το το Παλατάκι Χαϊδαρίου και έως το ύψος του Σχιστού, λόγω και τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Λ. Κηφισίας τμηματικά αλλά και στη Λ. Μεσογείων. Προβλήματα καταγράφονται και σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, λόγω και των κυκλοφοριακών ρυθίσεων που ισχύουν από τις 6 το πρωί για το λαϊκό προσκύνημα και την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 10:30 για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Κίνηση τώρα θα συναντήσουν οι οδηγοί και στην Αττική Οδό, και ειδικότερα προς Αεροδρόμιο, από Δημοκρατίας έως και την έξοδο για Λαμία, λόγω αυξημένης κίνησης στην Αθηνών-Λαμίας. Καθυστερήσεις καταγράφονται και προς Ελευσίνα, από Κηφισίας έως και την έξοδο για Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει διακοπή κυκλοφορίας από τις 6:00 μέχρι τις 14:00 στις οδούς:

- Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος.

- Αιόλου, σε τμήματα.

- Ερμού, σε τμήματα.

Επιπλέον, έως τις 14:00 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.

Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκαν οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17:00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι. Εξάλλου, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.