Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
babis
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: «Oι γονείς του Μπάμπη έβαλαν τη Λυδία να του μιλήσει - Έλεγε μπαμπά», καταγγέλλει η οικογένεια της Καρολάιν

Διαμάχη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Νέες καταγγελίες για την υπόθεση των Γλυκών Νερών έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την οικογένεια της αδικοχαμένης Καραλάιν να υποστηρίζει πως οι γονείς του δολοφόνου της κόρης τους είχαν φέρει κρυφά τη μικρή Λυδία σε επικοινωνία με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα από τη φυλακή.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας δύο ταυτόχρονες αιτήσεις: από τη μία πλευρά αίτηση της μητέρας της Κάρολαιν, Σουζάνας, που ζητεί να αλλάξουν οι όροι επικοινωνίας των γονέων του Αναγνωστόπουλου με τη μικρή Λυδία, καθώς πλέον η μικρή ζει μαζί της στις Φιλιππίνες, και από την άλλη πλευρά αίτηση των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια και η γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Από την πλευρά της μητέρας της Καρολάιν εξετάστηκε στο δικαστήριο η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα το προφίλ του κατηγορουμένου.

Η κ. Ηγουμενάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόνισε ότι «οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητούν την επιμέλεια της Λυδίας, κάτι που εμείς απορρίπτουμε».

«Υποψιαζόμαστε ότι οι γονείς του Μπάμπη έβαλαν τη Λυδία να του μιλήσει»

Η ίδια αναφέρθηκε στην απόφαση της μητέρας της Κάρολαιν να φύγει με τη μικρή στις Φιλιππίνες και υποστήριξε πως, από τη στιγμή που η γιαγιά της Λυδίας έχει την αποκλειστική γονική μέριμνα της μικρής, μπορεί να έχει ως τόπο κατοικίας την Αλόννησο, αλλά παράλληλα έχει το δικαίωμα να πάρει το παιδί και να ζήσουν σε άλλο τόπο, από τη στιγμή που θεωρεί ότι αυτό είναι καλύτερο για το παιδί.

Η κ. Ηγουμενάκη έχει γνωματεύσει ότι η ανατροφή της μικρής Λυδίας με τη γιαγιά της και τη θεία της στις Φιλιππίνες είναι προς όφελος της. Όσο για το επιχείρημα της πλευράς των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως στη Μανίλα των Φιλιππίνων υπάρχει εγκληματικότητα και δεν είναι καλός τόπος για να μεγαλώσει, η κ. Ηγουμενάκη απάντησε: «Μιλούν με πολύ άσχημα λόγια για τις Φιλιππίνες χωρίς να έχουν γνώση». Η ίδια ξεκαθάρισε πως όπως σε πολλές άλλες πόλεις έτσι και η Μανίλα έχει υποβαθμισμένες και αναβαθμισμένες περιοχές.

Όπως προσέθεσε η κ. Ηγουμενάκη, η υπόθεση έχει και κάποιες λεπτομέρειες που οδήγησαν τη γιαγιά της Λυδίας στην απόφαση να την πάρει και να μετοικήσουν στις Φιλιππίνες.

Όπως είπε, υπάρχει η υποψία πως οι γονείς του Μπάμπη μια μέρα που ήταν στο σπίτι τους είχαν πάρει -χωρίς άδεια- το παιδί για μισή ώρα και, όταν επέστρεψε η Λυδία, είπε τη λέξη «μπαμπά».

Έτσι, υπάρχει η υποψία ότι έβαλαν τη μικρή να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή.

«Η Λυδία φωνάζει την αδερφή της Καρολάιν "μαμά"»

Η ίδια συμπλήρωσε πως στις Φιλιππίνες η μικρή ζει μια ζωή στο πλαίσιο μιας «πυρηνικής οικογένειας».

Η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη αποκάλυψε, μάλιστα, στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι η Λυδία φωνάζει ήδη «μαμά» την αδερφή της Καρολάιν, ενώ προσέθεσε πως η μικρή έχει ενταχθεί στο περιβάλλον και έχει πάει στο προνήπιο.


«Μιλούν για εγκληματικότητα στη Μανίλα, ξέχασαν την εγκληματικότητα των Γλυκών Νερών»

«Καλείται το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή στο περιβάλλον όπου ανατράφηκε ο δολοφόνος της μητέρας της», ανέφερε, εξάλλου, ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Έγραψαν στην αίτησή τους ότι η εγκληματικότητα στη Μανίλα είναι μεγάλη και ξέχασαν την εγκληματικότητα των Γλυκών Νερών με τις τραγικότατες συνέπειες. Φαίνεται, τους διέφυγε αυτό.

«Εμείς ζητήσαμε η επικοινωνία να γίνεται με Skype και με Viber, όπως γίνεται όλων των Ελλήνων μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό και επικοινωνούν με τα παιδιά τους», είπε ο ίδιος.

«Μάθαμε από την τηλεόραση ότι η μικρή Λυδία μετακόμισε στις Φιλιππίνες»

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο. Τι δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες», είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κ. Σκιαδάς, και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση ότι η μικρή έφυγε στις Φιλιππίνες. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας».

Με δική τους αίτηση οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.