Τον ρόλο της ΜΚΟ «Human Rights 360» στην ιστορία της «μικρής Μαρίας» που δήθεν πέθανε σε νησίδα του Έβρου, αποκάλυψε η εφημερίδα «Απογευματινή».

Η εφημερίδα, έχοντας στο πρωτοσέλιδο της τον τίτλο: «’Σκότωσαν’ τη…Μαρία. Με ‘πιστόλι’ του ΣΥΡΙΖΑ σε νησίδα του Έβρου», αποκαλύπτει πως η συνιδρύτρια της ΜΚΟ «Human Rights 360» Ελένη Τάκου, υπήρξε και διευθύντρια του γραφείου δύο υπουργών Μετανάστευσης, των κ.κ. Χριστοδουλοπούλου και Μουζάλα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα, διορίστηκε τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως διευθύντρια στο γραφείου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και στη συνέχεια, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιοποιεί η «Απογευματινή», με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα, στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ακολούθως και πάλι ως διευθύντρια στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

apogevmatini_2

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον το όνομα της κ. Τάκου δεν υπάρχει στη σελίδα της ΜΚΟ μιας και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δηλώσει παραίτηση. Η υπόθεση της «μικρής Μαρίας» έχει προκαλέσει σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων εξακολουθεί να μην βρίσκει κανένα λόγο για να ζητήσει συγνώμη; Μετάνιωσε που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Δεν αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του; Συμφωνεί με τον κ. Τζανακόπουλο στο ότι παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα από τον φράχτη στον Έβρο; Αν με οποιοδήποτε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναερχόταν ποτέ στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τον γκρέμιζαν το φράχτη στον Έβρο;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Η δική μου εντύπωση είναι ότι ακόμα και σήμερα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μια μάνα θα κατασκεύαζε το θάνατο του παιδιού της. Εξακολουθώ να θεωρώ το θέμα προς διερεύνηση και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ τον ισχυρισμό των fake news. Θεωρώ ότι έγινε μια πάρα πολύ μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού εκ μέρους της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του θέματος ακριβώς γιατί επέμεινε αρχικά και δεν έχει μέχρι τώρα ζητήσει συγνώμη, ως προς το ότι η νησίδα ήταν τουρκική».

Σύμφωνα με την «Απογευματινή» η σχέση της ΜΚΟ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξαντλείται στην κ. Τάκου καθώς υπάρχουν και δύο δικηγόροι που εμφανίζονται να εμπλέκονται σε παρόμοια υπόθεση εγκλωβισμού μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο.

Το ίδιο δημοσίευμα καταλήγει, αναφέροντας πως εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται και σε συνεργαζόμενες εταιρείες με την ΜΚΟ «Human Rights 360», η οποία διεκδίκησε επί ΣΥΡΙΖΑ 24 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ΕΑΑ Grants και η διαχείριση των χρημάτων αυτών δεν έγινε αποκλειστικά από την υπό έλεγχο ΜΚΟ.

Δείτε βίντεο