«Ύστερα από αυτή την απόφαση, ελπίζω να έρθει η δικαίωση που ζητάµε τόσα χρόνια». Με αυτά τα λόγια σχολίασε στο «Secret» ο Μάνος Παρασκάκης, ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, την αίτηση αναίρεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αρ. Χριστόπουλου, κατά της απόφασης του Τριµελούς Εφετείου Πληµµεληµάτων Ανατολικής Κρήτης. Σηµειώνεται ότι µε τη συγκεκριµένη απόφαση το Τριµελές Εφετείο είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της απόφασης που αθώωνε την υπεύθυνη αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη κατά τη διάρκεια του µοιραίου χειρουργείου της 4χρονης. Υπενθυµίζεται επίσης ότι η αναισθησιολόγος Ν. Πολάκη είναι εξαδέλφη του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

nektaria_polaki
Νεκταρία Πολάκη

Στην αρχή ο κ. Παρασκάκης τόνισε ότι η αίτηση αναίρεσης είναι µια πρώτη θετική εξέλιξη για αυτόν και την οικογένειά του και ότι την ανέµεναν να γίνει κάποια στιγµή. «Πάντα πάλευα να µην ξεχαστεί αυτή η υπόθεση και το περίµενα ότι θα έρθει αυτή η στιγµή ύστερα από το τελευταίο δικαστήριο. Προς το παρόν βρισκόµαστε σε αναµονή», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «S».

pateras_melina
Στη συνέχεια, ο πατέρας του αδικοχαµένου κοριτσιού υπενθύµισε ότι η κόρη του «ήταν ένα υγιέστατο παιδί τεσσάρων ετών, χωρίς κανένα απολύτως πρόβληµα υγείας, το οποίο πήγε να κάνει µια απλή εγχείρηση για κρεατάκια στο νοσοκοµείο». Και συνέχισε: «Το πήρα νεκρό µέσα από το νοσοκοµείο και µέχρι στιγµής δεν έχει φταίξει κανένας. ∆εν υπάρχει ούτε µία ευθύνη για το τι πήγε λάθος και το παιδί µου δεν είναι πια στη ζωή. Από το 2015 µέχρι και σήµερα δεν έχει “ανοίξει ρουθούνι”. Από τότε ξεκίνησε ένας κανονικός εφιάλτης για εµάς, αλλά δεν καταθέσαµε τα όπλα και συνεχίσαµε τον αγώνα».

Παρά την αγανάκτησή του και την εµφανή στενοχώρια του για τον χαµό του παιδιού του, ο ίδιος φάνηκε να µην έχει χάσει την πίστη του στην ελληνική ∆ικαιοσύνη, αφού, όπως ανέφερε, ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει δικαίωση και θα γίνει το σωστό. «Πιστεύω στην ελληνική ∆ικαιοσύνη και θεωρώ ότι αυτήν τη φορά θα γίνει το σωστό. Περιµένουµε, γιατί δεν ξέρουµε ποια θα είναι η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου. Τουλάχιστον όµως είναι µια νέα ελπίδα, που µας δίνει δύναµη να συνεχίσουµε», είπε. Τέλος, ο κ. Παρασκάκης σηµείωσε ότι είναι αποφασισµένος να κάνει ό,τι χρειαστεί µέχρι να αποδοθεί η τελική δικαιοσύνη για τον άδικο χαµό του παιδιού του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σηµειώνεται ότι η υπόθεση της µικρής Μελίνας είχε συνταράξει την Ελλάδα, καθώς το 4χρονο κορίτσι είχε εισαχθεί τον ∆εκέµβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκοµείο Κρήτης για µια απλή επέµβαση, να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη µύτη του, αλλά δυστυχώς έχασε τη ζωή του µέσα στο νοσοκοµείο ΠΑΓΝΗ.

Πάντα πάλευα να μην ξεχαστεί αυτή η υπόθεση και το περίμενα ότι θα έρθει αυτή η στιγμή ύστερα από το τελευταίο δικαστήριο


Συγκεκριµένα, στις 27 ∆εκεµβρίου 2015 η 4χρονη πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο, στον οποίο, σύµφωνα µε τα όσα κατατέθηκαν στη δίκη που ακολούθησε, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβληµα. Την επόµενη ηµέρα, το µικρό παιδί µπήκε στο χειρουργείο, µε τους γιατρούς να προχωρούν στην επέµβαση. ∆υστυχώς, όµως, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η µικρή Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές, µε τους γιατρούς να τη διασωληνώνουν ξανά και να τη µεταφέρουν στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιµη κατάσταση. Στις 29 ∆εκεµβρίου 2015 ήρθε το τραγικό τέλος, καθώς το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

melina
pateras_2