Αθωωτική εισήγηση έκανε στο ΣΤ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την απαλλαγή του Λευτέρη Κρέτσου, πρώην γενικού γραμματέα ενημέρωσης, του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, γιου του Χρ. Καλογρίτσα και των πέντε μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που αντιμετωπίζουν.

«Η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό. Έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών. Να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι», ζήτησε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, οι έξι παρόντες στη διαδικασία κατηγορούμενοι, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής, απολογούμενοι, αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζουν. Ο μόνος κατηγορούμενος που δεν απολογήθηκε ήταν ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.