Σε… μάχη για το βραβείο ευρεσιτεχνίας ανάμεσα σε δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έχει καταλήξει η ύπαρξη κολόνας φωτισμού μέσα σε μπαλκόνι.

Συγκεκριμένα η Ξάνθη και η Κομοτηνή «μάχονται» για το ποια από τις δύο πόλεις έχει τοποθετήσει «καλύτερα» κολόνα μέσα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας.

Στην πρώτη περίπτωση της Ξάνθης, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, υπάρχει μία τσιμεντένια κολόνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «η κολόνα είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη της Ξάνθης». Κάθε χρόνο σε αυτήν τοποθετείται το μπάνερ καλωσορίσματος για όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη και το καρναβάλι.

KOLONES_1

Στην αντεπίθεση, όμως, πέρασε γρήγορα η πόλη της Κομοτηνής, που, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα maronnews.gr, έχει και αυτή κολόνα ηλεκτροφωτισμού που περνάει μέσα από τρία (!) μπαλκόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κολόνα έχει βαφτεί στους χρωματισμούς της πολυκατοικίας έτσι ώστε να μην αποτελεί «ξένο σώμα».

Και στις δύο περιπτώσεις το μεγάλο ερώτημα ήταν αν οι πολυκατοικίες χτίστηκαν πάνω στις κολόνες ηλεκτροφωτισμού ή το αντίθετο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το maronnews.gr, οι κολόνες προϋπήρχαν και οι οικοδομές κατασκευάστηκαν σε δεύτερο χρόνο.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να εμφανιστεί μια τρίτη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που να έχει κολόνα ηλεκτροφωτισμού που να περνά μέσα από τέσσερις και πάνω ορόφους.