Ένοχη σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε σήμερα, Τρίτη η 46χρονη Γαλλίδα για τη δολοφονία του συζύγου της με ψαλίδι, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Ηράκλειο Κρήτης, το 2019.

Ειδικότερα, η 46χρονη καταδικασμένη για ανθρωποκτονία κρίθηκε ένοχη κατά πλειοψηφία - με έναν ένορκο να κρίνει ότι έπρεπε να αθωωθεί – από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Πάντως, η ίδια δήλωνε αθώα, ισχυριζόμενη ότι ήταν και οι δύο υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν ο 56χρονος σύζυγός της, σε κατάσταση κρίσης, πήρε το ψαλίδι και αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα.

Το χρονικό

Τότε, τον Ιούλιο του 2019, το ζευγάρι έκανε διακοπές στην περιοχή του Τσούτσουρα στο νότο του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Όλα διαδραματίστηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου που κλήθηκαν να επιληφθούν του περιστατικού, μπαίνοντας στο δωμάτιο αντίκρισαν ένα σκηνικό σφαγής. Ο 56χρονος κείτοταν στο πάτωμα μέσα σε λουτρό αίματος και η γυναίκα στεκόταν δίπλα του σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε απαρηγόρητη.

Αστυνομικοί περιέγραψαν ότι το κεφάλι του θύματος ήταν ακουμπισμένο σε ένα μαξιλάρι, το σώμα τυλιγμένο με κουβέρτες που είχαν εμποτιστεί από το αίμα, ενώ το δωμάτιο ήταν σαν να είχε περάσει τυφώνας.

Το ματωμένο ψαλίδι βρέθηκε στο καλάθι απορριμμάτων του μπάνιου, κάτω από χρησιμοποιημένα χαρτιά, βουτηγμένα επίσης στο αίμα.

Μαρτυρίες λένε πως στην περιοχή είχε γίνει αντιληπτή η προβληματική τους σχέση, καθώς σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους υπήρχαν φωνές, καβγάδες, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και οξύθυμη συμπεριφορά, έως ότου τη μοιραία νύχτα εκτροχιάστηκε η κατάσταση.