Ο Σταύρος Δήμας αναγορεύτηκε χθες επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων.

Στην τελετή του πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος ανέφερε πως η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει ακόμα περισσότερο ηγετικό και ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης της επιστήμης και της τεχνολογικής καινοτομίας. Περιέγραψε μάλιστα τα βήματα που έχουν γίνει με εκκίνηση το 2004, τότε που η κλιματική αλλαγή φάνταζε κάτι μακρινό, και τόνισε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας.

Την είδηση ανέβασε στα social media και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο οποίος δήλωσε πολύ υπερήφανος για τον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται πως ο Κορίνθιος βετεράνος πολιτικός σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει υπουργός σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια της ελληνικής κυβέρνησης και επίτροπος (2004-2009) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα το Περιβάλλον.