Το πρωί της περασμένης Δευτέρας γράφτηκε μια τραγωδία μετά τη συντριβή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας του F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που συνετρίβη νοτίως της Ανδραβίδας προχώρησε το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του. Η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς έχασε δύο νέους πιλότους.

Επομένως, με αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το θρίλερ της πτώσης του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, καθώς μετά τον θάνατο του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, επιβεβαιώθηκε τώρα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο θάνατος του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπιστεί συντρίμμια στη θάλασσα της Ανδραβίδας, ενώ λίγες ώρες μετά είχε εντοπιστεί νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο χειριστής της HAF είχε εκατοντάδες ώρες πτήσης και θεωρούνταν αρκετά έμπειρος, μια και είχε λάβει μέρος σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας».