Η Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του συλλογικού της οχήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», συνεχίζει με συνέπεια τη διαχρονική προσφορά της προς την ελληνική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, έχουν προσφερθεί πάνω από 80 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων και έργων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και της στήριξης των ευπαθών ομάδων και της αντιμετώπισης κρίσεων. Στο πλαίσιο στήριξης του τομέα της Υγείας, η Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, με στοχευμένες δράσεις μεγάλης εμβέλειας, ενισχύει και βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στον Ελληνα πολίτη.

COVID-19

Στην περίοδο εμφάνισης του COVID-19, η Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών κάλυψε άμεσα τις ανάγκες των νοσοκομείων σε υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ανανέωσε τον ιματισμό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ και ανακαίνισε χώρους υγιεινής σε κομβικά νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», ενίσχυσε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανταποκρινομένη από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, ήδη από την άνοιξη του 2020, με τη συμμετοχή 151 μελών της, συγκέντρωσε και διέθεσε πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για να προμηθεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 185 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ, 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ και εργασίες για την αναβάθμιση ΜΕΘ, το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών COVID-19 και πλήθος ιατροτεχνολογικών ειδών, αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού.

enosis

Ο σημαντικός αυτός εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί υποστηρίζοντας τις ανάγκες νοσηλειών και εξασφαλίζοντας την καθοριστική ετοιμότητα των ΜΕΘ σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη και σε άλλα ακόμα 25 μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του έργου εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, καθώς και στη χρηματοδότηση έξι ερευνητικών προγραμμάτων με τα οποία διακεκριμένοι Ελληνες επιστήμονες μελετούν θεραπείες της νόσου COVID-19 και παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, η Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», συμμετέχει ενεργά και σε κοινές πρωτοβουλίες που αφορούν τη Δημόσια Υγεία, όπως το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», στο οποίο συμμετέχει το Κοινωφελές Ιδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση». Από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί έργα αναβάθμισης εγκαταστάσεων και προσφοράς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, σε μονάδες εντατικής θεραπείας και νοσηλείας και μονάδες παιδιατρικής φροντίδας και περίθαλψης νεογνών σε 25 νοσοκομεία και εννέα Κέντρα Υγείας στην ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα.

Νέας γενιάς

Πολύ πρόσφατα, επίσης, πραγματοποιήθηκε η δωρεά 22 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, 20 εκ των οποίων διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ και δύο στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τα πρώτα ασθενοφόρα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς, που αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ προς όφελος του ασθενούς. Σε συνέχεια της πρόσφατης αυτής δωρεάς προς το EKAΒ, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσφέρει έξι νέα ασθενοφόρα αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών, που άμεσα θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο των ασθενοφόρων του ΕΣΥ, με τη συνολική προσφορά να ανέρχεται στα 28 ασθενοφόρα.

Μελίνα Τραυλού: Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στη Δημόσια Υγεία, με πράξεις και όχι με λόγια


Η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, τονίζει σε σχετική της δήλωση: «Η υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Το έργο, ιδιαίτερα, που επιτελείται στο ΕΚΑΒ και αφορά στην άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αγγίζει όλους τους πολίτες, αλλά και όλους τους επισκέπτες, σε όλη τη χώρα. Ενα “ευχαριστώ καρδιάς” στις γυναίκες και στους άνδρες που εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες του ΕΚΑΒ. Με γεμίζει υπερηφάνεια που ως Eνωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τόσο συλλογικά, μέσω της “ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ”, όσο και ατομικά, μέσω μελών του ελληνικού εφοπλισμού, συμβάλλουμε διαχρονικά και καθοριστικά στη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Θεωρούμε χρέος μας, ως Ελληνίδες και Eλληνες πολίτες, να σταθούμε στο πλευρό των ιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα νέα ασθενοφόρα διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους και την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας σε κάθε άνθρωπο που τη χρειάζεται, σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας. Hμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στη Δημόσια Υγεία, με πράξεις και όχι με λόγια».