Ο καιρός κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, περισσότερη στα ανατολικά ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας.

Κατά διαστήματα πιο πυκνές θα είναι οι συννεφιές στη δυτική Ελλάδα και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, μικρής έκτασης και διάρκειας στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, με τις ομίχλες να παραμένουν κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ωρών.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση στα βόρεια, όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τους 16 – 18 βαθμούς, σε υψηλές τιμές και πάλι. Μέχρι 18 – 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 17 – 18 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ανοιξιάτικος καιρός, με ήλιο και λίγη αραιή νέφωση το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 20 βαθμούς Κελσίου, βορειοδυτικοί οι άνεμοι 4 – 6 μποφόρ, βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αραιές κατά βάση, με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 – 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 – 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει καλός. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια, απουσία βροχοπτώσεων. Ομίχλες θα δημιουργηθούν τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα πλησιάσει τους 18 – 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και μέχρι 19 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέχρι 4 – 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Την Τετάρτη, με εξαίρεση τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα δυτικά και νότια, στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικες τιμές ως προς τις μέγιστες, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 18 – 20 βαθμούς Κελσίου, με περισσότερο αλλά φυσιολογικό κρύο, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στο Αιγαίο 2 – 4 μποφόρ, βορειοδυτικοί στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ στα νότια τμήματα.