Η ώρα που η μητέρα της 3χρονης Άννας έπρεπε να αποχαιρετήσει για πάντα το παιδί της, που βρέθηκε νεκρό στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης ύστερα από ολιγόωρη νοσηλεία στο «Ιπποκράτειο» το προηγούμενο βράδυ, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη. 

Η μητέρα του παιδιού ράγισε καρδιές. «Άννα ξύπνα, Άννα σ’αγαπώ, ξύπνα», έλεγε διαρκώς με αναφιλητά μέσα στην εκκλησία.

Στο νεκροταφείο, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, μία φωτογραφία της κόρης της και τη δικαστική απόφαση που της επέτρεπε να την πάρει την κορούλα της στο σπίτι, έφτασε υποβασταζόμενη. Το πρωί της μέρας που το παιδί πέθανε, η μητέρα του το περίμενε, να το έχει οριστικά δίπλα της. 

«Πέθανε το παιδί, δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω οικογένεια. Δεν έχω σύζυγο. Οι φίλοι μου στέκονται δίπλα μου. Είμαι μόνη μου, μία ανύπαντρη μητέρα, αισθάνομαι χάλια», είχε δηλώσει η άτυχη μητέρα. Έχασε την Άννα από κοντά της μέσω εισαγγελικής εντολής, καθώς το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το παιδί, είχε κριθεί ακατάλληλο. 


Φωτογραφία από το Star

Πριν βγει από το «Ιπποκράτειο», ζητήθηκε από τους συνοδούς της να την ξαναφέρουν σε 10 μέρες για την πιθανότητα να χειρουργηθεί, καθώς το κοριτσάκι αντιμετώπιζε προβλήματα με τις αμυγδαλές του.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα στο «Ιπποκράτειο».

Από την πλευρά της, η μητέρα όρισε ιδιώτη πραγματογνώμονα και η δικηγόρος της κατέθεσε αιτήσεις στον «Άγιο Στυλιανό» και το νοσοκομείο, ώστε να πάρει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.