Την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας ενισχύουν ιατροδικαστές από άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Βρισκόμαστε στο νεκροτομείο της Λάρισας και προχωράμε τη διαδικασία της ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA», ανέφερε στο iefimerida.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με τους συναδέλφους, κυρίους Καλόγρηα και Κούβαρη, από την Αθήνα προκειμένου να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή.

Στη Λάρισα έχουν φτάσει, επίσης, για να συνδράμουν την ιατροδικαστική διερεύνηση άλλοι τρεις ιατροδικαστές από τη Θεσσαλονίκη και ακόμα δύο ιατροδικαστές από τη Λαμία.



Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η κ. Λεονταρή δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση και η αναγνώριση των σορών, βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν τη διαδικασία, προσπαθώντας να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που αφορούν μαζικές καταστροφές και όλα αυτά και μετά εμείς να ξεκινήσουμε τις νεκροψίες-νεκροτομές».

«Αυτήν τη στιγμή, όμως, το έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών είναι δύσκολο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής.