Ο 20χρονος Γ.Ι.Γ. είναι ο μοναδικός επιβάτης του πρώτου βαγονιού που στάθηκε τυχερός και βγήκε ζωντανός από το σημείο που βρισκόταν το κυλικείο.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στα Τέμπη εκτοξεύτηκε έξω από το βαγόνι και ήταν από τους πρώτους που εντοπίστηκε από τους διασώστες.

«Ανάψτε ένα κερί για το παιδί μου»

«Το παιδί μου είναι στα χέρια του Θεού. Το έβγαλε η Παναγία από το πρώτο βαγόνι, ανάψτε ένα κεράκι», είπε ο πατέρας του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με τη θεία του, που μίλησε στην εκπομπή, οι ώρες για τον νεαρό φοιτητή στο τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ είναι κρίσιμες.

«Πάμε από λεπτό σε λεπτό. Αφού ξημέρωσε η μέρα, ο Θεός είναι μεγάλος. Οι γιατροί ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Αν δεν υποχωρήσει η αρτηριακή πίεση στον εγκέφαλό του δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», είπε.

Από τους πρώτους που εντοπίστηκαν

Σύμφωνα με την ίδια, ο 20χρονος ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν οι διασώστες, δίπλα στο καμένο βαγόνι, που ήταν το κυλικείο.

«Προφανώς βρισκόταν στο κυλικείο και από τη σύγκρουση εκτοξεύτηκε έξω από το βαγόνι και γι’ αυτό σώθηκε. Δεν έχει εγκαύματα, αλλά έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αφού η Παναγία βοήθησε να βγει από το βαγόνι και να είναι ίσως ο μοναδικός επιζών, σημαίνει ότι θέλει να ζήσει», πρόσθεσε.

Εξέφρασε τέλος τα συλλυπητήριά της στους γονείς των θυμάτων και τους ευχήθηκε να κάνουν κουράγιο.