Όσο περνούν οι ώρες και οι αγνοούμενοι δεν ταυτοποιούνται, η αγωνία των συγγενών χτυπάει κόκκινο. Είναι τα παιδιά, τα αδέρφια, οι φίλοι, οι συγγενείς κάποιου που περιμένει με αγωνία.

 Όλοι τους νέοι, γεμάτοι όνειρα. Όλοι τους επιβάτες του μοιραίου τρένου. Όλοι τους πλέον στη λίστα των αγνοούμενων.

Από χθες το διαδίκτυο γέμισε με φωτογραφίες δεκάδων παιδιών: της Ιφιγένειας, του Βάιου, της Αγάπης, του Ντενίς και δεκάδων άλλων. Γονείς, συγγενείς και φίλοι τους αναζητούν καθώς έχασαν κάθε επικοινωνία όταν το τρένο τους μπήκε στην κοιλάδα των Τεμπών.

 Με μια φωτογραφία του αδερφού της προσπαθεί η Κατερίνα Βουτσινά να βρει από χθες που βρίσκεται ο αδερφός της, Γιάννης. Οι ελπίδες της έσβησαν όταν της ζήτησαν δείγμα DNA.

«O αδελφός μου λέγεται Γιάννης Βουτσινάς, ήτανε στο πρώτο βαγόνι. Δεν είναι ζωντανός. Βέβαια δεν ξέρω τι θα παραλάβω, λιωμένο κρέας μέσα στα σίδερα», δήλωσε.

 Η σύντροφος του παλεύει στην εντατική. Ο 34χρονος όμως Βάιος, ακόμα αναζητείται μέσα στα συντρίμμια. Ο αδελφός του που ζει μόνιμα στην Παταγονία της Αργεντινής κάνει έκκληση μέσω του MEGA και της εκπομπής LIVE NEWS όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί του.

Τον πατέρα της που επέβαινε στο πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας αναζητεί μια γυναίκα. Του είχε κλείσει η ίδια το εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

«Του είχα κλείσει εγώ το εισιτήριο. Το τελευταίο για να γυρίσει από Αθήνα μου είχε ζητήσει και δυστυχώς ήταν το τελευταίο από ότι φαίνεται και ήτανε και στο πρώτο βαγόνι. Μίλησα μαζί του τελευταία φορά στις 10:15 το βράδυ, είπαμε κάποια πράγματα και του λέω «μπαμπά έχει πολλή ησυχία, που εισαι;». Και μου λέει «είμαι στο τρένο, γυρνάω. Σε μια ώρα θα είμαι εκεί, θα τα πούμε από κοντά» και αυτό ήταν το τελευταίο που ξέρω», είπε.

 Τον σύντροφό της Αναστάσιο Κουτσόπουλο αναζητά μια νεαρή κοπέλα.

Αγνοούμενη και η 23 Ιφιγένεια Μήτσκα από τα Γιαννιτσά. Είχε φύγει για το τριήμερο με τον σύντροφο της… Όταν οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον νεαρό, εκείνος ούρλιαζε για την κοπέλα του που βρισκόταν ακόμα μέσα στα χαλάσματα.

 \«Έχω ψάξει όλα τα νοσοκομεία, όλα, όλα, όλα. Παντού αγνοούμενη, παντού αγνοούμενη. Δώσαμε dna και περιμένουμε το καθοριστικό τηλεφώνημα. 4 Η μόνη μας ελπίδα είναι να είναι αναίσθητη, διασωληνωμένη, να μην της έχουν μιλήσει κανένας», δήλωσε ο πατέρας της Ιφιγένειας.

 Η αδελφή της με αναρτήσεις της αναζητά μια πληροφορία για τον ξανθό άγγελο της οικογένειας. Γι αυτό το νέο κορίτσι που δεν επέστρεψε ποτέ.

Δείγμα DNA κλήθηκε να δώσει και η μητέρα της 22χρονης Αγάπης Τσακλίδου. Φοιτήτρια στο 5ο έτος ως τοπογράφος στην Θεσσαλονίκη. Είχε ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να περάσει λίγες μέρες ξεγνοιασιάς. «Έφυγε από την Αθήνα 7:20 περίπου και θα έφτανε 11:30 στην Θεσσαλονίκη. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο, δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν. Είχαν στάση για ένα τέταρτο στα Φάρσαλα γιατί είχε συμβεί μια βλάβη, κάτι έγινε. Αυτά… δεν μίλησα ξανά μαζί της», είπε η μητέρα της αγνοούμενης.

Αγνοούμενος ένας ακόμη νέος, ο Ντενίς Ρούτσι. Ο αδελφός του με αναρτήσεις του αναζητά μια πληροφορία, μια ελπίδα, που όσο οι ώρες περνούν σβήνει. «Ακόμη περιμένουμε τηλεφώνημα να μας ενημερώσουνε. Έχουμε δώσει DNA, ο αδελφός μου είναι αγνοούμενος και εμείς είμαστε χάλια. Ήταν στο πέμπτο κανονικά το εισιτήριο του απλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πήγε στο κυλικείο διότι πήγαινε συχνά εκεί είχε κάνει κι άλλες φορές τη διαδρομή και να έγινε το μοιραίο συμβάν», δήλωσε ο αδελφός του.

Αγνοούμενοι και δύο νέα παιδιά από την Κύπρο. Η 24χρονη Αναστασία από την Πάφο, απόφοιτος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ και ο 23χρονος Κυπριανός, φοιτητής Νομικής.

 Τα προφίλ φίλων και συγγενών της Αθηνάς από την Κατερίνη γέμισαν με φωτογραφίες της. Με αγωνία αναζητούν μια πληροφορίας. Ταξίδευε μαζί με τον άντρα που νοσηλεύεται. Η ίδια δεν βρέθηκε ποτέ.

Από χθες με τις αναρτήσεις τους περιμένουν μια πληροφορία για το δικό τους άνθρωπο. Έψαξαν σε νοσοκομεία, μίλησαν με συνεπιβάτες , όμως απάντηση δεν πήραν. Τα ονόματα των συγγενών τους προς το παρόν βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων. Τα αποτελέσματα όμως του dna είναι δυστυχώς τα μόνα που μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

 Πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι πρώτοι τραυματίες

Σήμερα δόθηκαν τα πρώτα εξιτήρια, 6 από το ΑΧΕΠΑ και 4 από το Γεννηματά. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται επτά ακόμη άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μάχη για τις ζωές τους δίνουν 25χρονη πολυτραυματίας και ένας 20χρονος με εγκαύματα  στη ΜΕΘ.