«Είναι ξεκάθαρο ότι ο σταθμάρχης δεν είχε νηφαλιότητα», δήλωσε ο δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γιώργος Μπαρτζώκης.

Όπως ανέφερε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με αφορμή τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψε το protothema.gr, «επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μου ήρθαν από την αρχή, σύμφωνα με τις οποίες ο σταθμάρχης δεν είχε νηφαλιότητα, και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο ίδιος επισήμανε πως το παραπάνω προκύπτει από τις αντιδράσεις του 59χρονου σταθμάρχη τη στιγμή του δυστυχήματος, όπως ακούγονται στα ηχητικά ντοκουμέντα.

«Η έννοια "τράκα" στη Λάρισα λέγεται για τα απλά αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να καταλάβω ότι ευθύνεται μόνο η μορφωτική του παιδεία, πρέπει να είναι κάτι άλλο. Δεν έχει τη συνείδηση των πράξεών του», σημείωσε.

Ο κ. Μπαρτζώκης επανέλαβε ότι προσωπικά έχει λάβει καταγγελίες που αναφέρουν ότι ο σταθμάρχης πηγαινοερχόταν στην καφετέρια δίπλα από το σταθμαρχείο, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον συνήγορο υπεράσπισης του 59χρονου, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία για απουσία του σταθμάρχη την ώρα του δυστυχήματος.

Ερωτηθείς για το αν ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, έπειτα από δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο κ. Μπαρτζώκης το αρνήθηκε και τόνισε ότι δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

*Πηγή: protothema.gr