Το άσπρο θηλυκό τιγράκι, 4 μηνών, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση την Καθαρά Δευτέρα κάτω από κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στα Σπάτα, απολαμβάνει τη φροντίδα και τη στοργή του προσωπικού της κλινικής του πάρκου.

Το πανέμορφο τιγράκι δυστυχώς δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, καθώς είναι παράλυτο στα πίσω άκρα και πάσχει από οστεοπενία, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται τα οστά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου, «οι κτηνίατροί μας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του. Πρόκειται για ζώο ηλικίας περίπου 3 μηνών, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».

❤️Το τιγράκι σήμερα. ❤️Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Νίκο Μπόκαρη από τη Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ που με εντολή του...

Δημοσιεύτηκε από Νατάσα Μπομπολάκη στις Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023

Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, όπου θα αποφασιστεί τελικά εάν έχει πιθανότητες για μια καλή και ανώδυνη ζωή ή όχι.

Μέχρι τότε το τιγράκι δέχεται την αγάπη και την προσοχή των ανθρώπων του πάρκου, που κάνουν το μέγιστο δυνατό για να το ανακουφίσουν και να το περιποιηθούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη: «Το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο από την κακή διατροφή που του έκαναν οι εγκληματίες που το είχαν, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αφυδατωμένο κ.λπ.». Σύμφωνα με την ίδια, από προχθές τρέφεται με καλή τροφή και παίρνει βιταμίνες και δείχνει καλύτερα, ενώ σχεδιάζεται να γίνει «πλήρης έλεγχος στο ζώο, μαγνητική τομογραφία, πλήρης αιματολογικός και για αβιταμίνωση».

Επίσης, σημειώνει ότι μια πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει ότι έχει χειρουργηθεί, ενώ ζυγίζει μόνο 12 κιλά λόγω όλων όσων του έχουν συμβεί, προσθέτοντας πως δείχνει φιλικό, «δηλαδή δεν αντιδρά, πιθανόν λόγω της εξασθένισής του».