Κλειστή για όλα τα οχήματα είναι πλέον η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, καθώς η ρωγμή σε δοκάρι στον έκτο σπόνδυλο της γέφυρας χαρακτηρίζεται από τους μηχανικούς «ενεργή».

Για το εν λόγω θέμα μίλησε στον ANT1 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως είπε, η καταγραφή των ενδείξεων της ρωγμής γίνεται εδώ και μια εβδομάδα, οπότε και τοποθετήθηκε το ειδικό ρωγμόμετρο, για να διαπιστωθεί τι γίνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, η ρωγμή εντοπίστηκε με οπτική επιθεώρηση που έγινε το 2021 και το 2022 βρέθηκαν τα σχέδια της γέφυρας, τα οποία ήταν χαμένα από το 2000.


Δύο μήνες θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα των Σερβιών

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε ότι η καμπυλότητα στο οδόστρωμα προβλημάτιζε τους μηχανικούς της υπηρεσίας και ζητούσαν την επιθεώρηση της γέφυρας από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, περίπου δυο μήνες θα διαρκέσουν οι εργασίες, ενώ αναμένεται να γίνει μια ειδική κατασκευή.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν να κλείσουμε την γέφυρα ήταν πρώτον η ρωγμή που εντοπίστηκε στα τέλη του 2021 και τα αίτια αυτής της ρωγμής είναι ότι έλειπε οπλισμός. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν τοποθετήθηκε οπλισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

«Τα σχεδία βρέθηκαν το 2022 στην Ιταλία. Ο μηχανικός ήταν ο Μοράτι, του οποίου η γέφυρα στη Γένοβα έπεσε. Αυτό μου προκάλεσε ανησυχία και ασχοληθήκαμε επισταμένα με το θέμα», σημείωσε ο κ. Κασαπίδης.