Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της κοινότητα του Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης την τραγωδία που λίγο έλειψε να γραφτεί το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας απόστρατος αξιωματικός θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του εισπνέοντας υγραέριο, σκοτώνοντας όμως ταυτόχρονα και τα ανήλικα δίδυμα παιδιά του.

Η μικρή τοπική κοινότητα βρίσκεται σε σοκ μετά το αδιανόητο περιστατικό που συγκλόνισε την περιοχή, με το κακό να αποτρέπεται την τελευταία στιγμή χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση της μητέρας των δύο παιδιών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 62χρονος απόστρατος της Αεροπορίας είχε χωρίσει από τη 47χρονη σύζυγό του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι κατέβαλε προσπάθειες επανασύνδεσης για χάρη των παιδιών.

Την Κυριακή, ο πατέρας των διδύμων είχε πάρει μαζί του τα παιδιά, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας μόλις δυόμισι ετών. Ωστόσο, την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να τα επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας τους, η 47χρονη γυναίκα συνειδητοποίησε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδάκια αργούσαν να βγουν από το αυτοκίνητο. Όταν πλησίασε, αντιλήφθηκε πως κάτι κακό συνέβαινε, αφού ο πρώην σύζυγός της είχε κλείσει τις ασφάλειες του αυτοκινήτου. Η μυρωδιά του υγραερίου την έθεσε σε συναγερμό. Χωρίς να χάσει χρόνο, ειδοποίησε τις Αρχές. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Σοχού που έφτασαν στο σημείο είδαν ημιλιπόθυμο τον 62χρονο απόστρατο και χωρίς δεύτερη σκέψη έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είχε τοποθετήσει μια φιάλη υγραερίου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ακριβώς κάτω από τα παιδικά καρεκλάκια όπου κάθονταν τα δίδυμα. Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε και δεύτερη φιάλη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, η οποία ωστόσο ήταν σφραγισμένη.

Πατέρας και παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τα παιδάκια να νοσηλεύονται προληπτικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έχοντας διαφύγει κάθε κίνδυνο. Φρουρούμενος νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 62χρονος που επίσης είναι καλά στην υγεία του. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας από τους αστυνομικούς που έλαβε μέρος στην επιχείρηση καθώς λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία.

Η επίθεση

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο απόστρατος αξιωματικός είχε επιτεθεί στη μητέρα των διδύμων πριν από το χωρισμό τους. Όπως μάλιστα περιέγραψε η θεία της 47χρονης, ο 62χρονος είχε αποπειραθεί να πνίξει τη σύζυγό του, με την οποία καβγάδιζε συχνά. Η ίδια είπε πως η ανιψιά της, που ζει στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι μια γυναίκα σκληρά εργαζόμενη που φοβόταν τον πρώην σύζυγό της, καθώς είχε βίαιη συμπεριφορά.

«Μια βραδιά πήγε να την πνίξει και κάλεσε την αστυνομία. Πήραν διαζύγιο. Αυτός μετά της έδινε 600 ευρώ για τα παιδιά, αλλά η κοπέλα δούλευε, έτρεχε, καθάριζε σπίτια, φρόντιζε παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μπορούσε να ζήσει με τα παιδιά με 600 ευρώ» ανέφερε η κυρία Νίκη, που πρόσθεσε: «Τα έπαιρνε για Σαββατοκύριακο μία φορά την εβδομάδα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Η ανιψιά μου ήταν στο σπίτι, ήρθε αυτός με το αυτοκίνητο και τα παιδάκια και, όπως λένε, ήθελε να ανατιναχτεί μαζί με τα παιδιά. Πώς έγινε αυτό, Παναγία μου, τι θα πάθαιναν τα παιδάκια, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω» είπε.

Σύμφωνα πάντως με δήλωση στενής φίλης της 47χρονης μητέρας στο grtimes, το ζευγάρι προσπαθούσε τον τελευταίο καιρό να συμφιλιωθεί. «Το ξέρω από τη φίλη μου ότι έκανε πίσω και ήθελε να βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό μεταξύ εκείνης και του πατέρα των παιδιών της. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν μόνο το καλό των παιδιών. Όταν έμαθα τι έγινε, έπαθα σοκ και μόνο στη σκέψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί» είπε. Εις βάρος του 62χρονου σχηματίζεται δικογραφία, ενώ η προανάκριση διεξάγεται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

*Δημοσιεύθηκε στην On Time στις 21/3/2023.