Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, της Δευτέρας (27/3), της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ένα νεογέννητο γατάκι άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, εγκλωβίστηκε σε χώρο στον εξώστη της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Το «κλάμα» του ακούγονταν καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίασης μέσα στη δικαστική αίθουσα με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για το απεγκλωβίσει.


Ωστόσο, το κλιμάκιο που κατέφθασε στην αίθουσα τελετών δεν κατάφερε να διασώσει το γατάκι και αποχώρησε άπραγο με κάποιους από το ακροατήριο να σχολιάζουν για την πυροσβεστική: «Ούτε για αυτό δεν είστε ικανοί».

Το βάφτισαν «Μάτι»


Το αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθούν κάτοικοι του Ματιού, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη 13η ημέρα της κατάθεσης του πραγματογνώμονα, οι οποίοι κάλεσαν στο Εφετείο εθελοντές από φιλοζωική οργάνωση, οι οποίοι και απεγκλώβισαν τελικά το νεογέννητο γατάκι. 


Οι κάτοικοι μάλιστα  το υιοθέτησαν και  επί τόπου αποφάσισαν να του  δώσουν το όνομα…«Μάτι»! «Γατάκι το Ματάκι», όπως χαϊδευτικά το αποκάλεσαν πριν το μεταφέρουν σε κάποιο κτηνίατρο για να τις πρώτες βοήθειες.