Ντυμένος στα μαύρα, φορώντας καπέλο και μάσκα έτσι ώστε να μη φαίνεται σχεδόν καθόλου το πρόσωπό του, ο 66χρονος λυράρης, που κατηγορείται για νέα «υπόθεση Κολωνού» στην Κρήτη, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι, οδηγήθηκε χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Τον γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη Τάσο Ρ., τον οποίον βαρύνουν κατηγορίες για βιασμό, πορνογραφία και βενός 15χρονου, σήμερα, αγοριού, συνόδευε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Άντρες της Ασφάλειας, με αστραπιαίες κινήσεις, τον έβαλαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα, καθώς στην κεντρική είσοδο τον περίμενε οργισμένο πλήθος έτοιμο να του επιτεθεί.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ, λίγο μετά, ο66χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται όσα του αποδίδονται, επιμένοντας πως έχει πέσει θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης.

Σε πλατφόρμες

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι εξανάγκαζε τον μικρό να φωτογραφίζει ή να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του γυμνό ή με εσώρουχα και να του στέλνει τις φωτογραφίες. Αυτός στη συνέχεια τις ανέβαζε σε πλατφόρμες γνωριμιών με σκοπό να αλιεύσει πελάτες, ενώ είχε φτιάξει και τουλάχιστον τρία ψεύτικα προφίλ σε social media, μέσω των οποίων προωθούσε το αγόρι.

Το πορνογραφικό υλικό είναι τόσο ανατριχιαστικό, που ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε χαρακτηριστικά πως οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση «έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει». Όπως είπε στο Mega ο κ. Μπαλάσκας, «το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου ήταν να πάρει κινητά, laptops, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα και ανοίγουν όλα τα αρχεία».

Ο κ. Μπαλάσκας διευκρίνισε, επίσης, πως ο πατέρας του 15χρονου έχει κατάστημα εστίασης στο οποίο εργαζόταν ο 66χρονος. Καταπέλτης κατά του 66χρονου λυράρη υπήρξε ο Γιώργος Κοκοσάλης, δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού. «Είναι γνωστό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο απολογήθηκε ως ύποπτος για παραπλήσια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας», σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι «η υπόθεση δεν θα σταματήσει εδώ, σίγουρα ο νεαρός δεν ήταν ο μόνος και ούτε ήταν μόνος, και το ίδιο το παιδί μάς προέπεμψε πως υπάρχουν κι άλλα θύματα. Έχουμε σίγουρα άλλους δύο μη ταυτοποιημένους άγνωστους προς το παρόν δράστες, των οποίων τα στοιχεία το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά, μέσω της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών με βάση την IP».

Στην υπόθεση που έχει παγώσει το πανελλήνιο εμπλέκεται κι ένας γιατρός, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους «πελάτες»! Ο 46χρονος Χ.Μ., ουρολόγος δημόσιου νοσοκομείου της Κρήτης, τέθηκε ήδη σε αργία με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Στο Facebook, εξοργισμένος ο κόσμος αναρτά φωτογραφίες τού γιατρού, χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπή της Κρήτης», «βιαστή παιδιών» και «ανώμαλο».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/3