Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μετρά ήδη δύο προφυλακισθέντες, καθώς ο επόπτης του 59χρονου σταθμάρχη που δεν γύρισε το κλειδί τη μοιραία νύχτα, ύστερα από κατάθεση υπομνήματος 100 σελίδων, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο επόπτης, όπως είχαν αρχικά αναφέρει οι πληροφορίες, επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, Γιώργο Ζήνδρο, ότι δεν τον ενημέρωσε για την καθυστέρηση του Intercity και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ζήτησε και από τους 3 σταθμάρχες της Λάρισας να παραμείνουν στη θέση τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κατά τη διάρκεια της απολογίας του δήλωσε πως εκείνος έβγαλε τις βάρδιες, παρ' όλα αυτά οι βάρδιες εγκρίνονται από τον διευθυντή κίνησης. Ουσιαστικά έριξε ευθύνες στον 66χρονο διευθυντή κίνησης του ΟΣΕ που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι.

Ωστόσο, δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή ούτε τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε.

Έριξε σε όλους την ευθύνη

Από τις 07:00 μέχρι τις 13:00 απολογούνταν στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Δεν άλλαξε πολύ την απολογία του όσον αφορά το μοιραίο βράδυ, είπε πως δεν γνώριζε για την καθυστέρηση του τρένου και ανέφερε πως δεν τον ενημέρωσε ο σταθμάρχης του Παλαιοφάρσαλου, γιατί υποστήριξε πως στις 22:10 που θα περνούσε το τρένο είχε στη βάρδια 3 σταθμάρχες και θα ήταν και οι 3 εκεί.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ικανό τον 59χρονο σταθμάρχη και ότι ο ίδιος δεν ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των σταθμαρχών.