Νέα επεισόδια σημειώνονται για δεύτερη μέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ. Ειδικότερα, νεαροί με κουκούλες που εξέρχονταν από το πανεπιστήμιο, αφού έβαλαν φωτιά σε κάδους, άρχισαν να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά.

Μάλιστα, λόγω του περιστατικού νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας έως την Κοδριγκτώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 15:30 δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων.

5855628
5855621

Οι πυροβολισμοί από τον αστυνομικό

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε κάλεσμα συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου μετά τα χθεσινά συμβάντα, όταν αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

«Δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξηγώντας γιατί διώκονται πειθαρχικά οι αστυνομικοί μετά το επεισόδιο.

5855623

Ο αστυνομικός συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

5855616

Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό.