Ευχάριστα ήταν τα νέα που προέκυψαν σήμερα σχετικά με τον 11χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά, κάνοντας ποδήλατο στο Μεσολόγγι. Η εικόνα του παιδιού είναι, πλέον, καλύτερη, έχει αποσωληνωθεί και έχει ξυπνήσει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου νοσηλεύεται, ενώ η ομάδα του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, που βρίσκεται δίπλα του, εμφανίζεται αισιόδοξη.

Το ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή των Βαΐων στο Μεσολόγγι. Ο μικρός έκανε ποδήλατο στη γειτονιά του, όταν σε μια κατηφόρα έχασε τον έλεγχο. Δεν κατάφερε να σταματήσει έγκαιρα με τα φρένα και το ποδήλατο κατέληξε σε μια μάντρα, με τον 11χρονο να εντοπίζεται αναίσθητος. Το παιδί έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε όλο του το σώμα.

«Τον ξυπνήσανε σήμερα, χθες τον είχαν σε καταστολή, τον είχαν κοιμισμένο, δεν τον ξύπνησαν μετά το χειρουργείο. Τα χέρια του, το ένα διαλύθηκε, έγινε συναρμολόγηση φοβερή», δήλωσε η μητέρα.

Από το κέντρο υγείας της περιοχής μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο της Πάτρας και μετά τη χειρουργική επέμβαση, διασωληνώθηκε.

«Είχα τρελαθεί, έβαλα τα κλάματα. Μόλις είδα και το παιδί, τρόμαξα. Σήμερα, μου έφτιαξε τη μέρα μόλις τον είδα να μιλάει και να χαμογελάει, να μου ζητάει πράγματα. Αλλά χθες νόμιζα πως έχανα τη ζωή μου», είπε ο πατέρας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης στο πλευρό του παιδιού

Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί, με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη να εξηγεί στο Mega την σοβαρότητα της κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η ομάδα του.

«Ήταν τόσο συγκινητικό, μέσα στα πολλά του προβλήματα, πονούσε, είχε τα χέρια του μπαταρισμένα και μας είπε 'ευχαριστώ'. Δεν ξέρω τι άλλο θέλει να ακούσει ένας γιατρός. Ο μικρός Αποστόλης αυτή τη στιγμή είναι μαζί με τους γονείς του, νομίζω δώσαμε το καλύτερο δώρο για το Πάσχα», δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο 11χρονος παραμένει στην εντατική, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς ο κίνδυνος για τη ζωή του έχει απομακρυνθεί.

«Σήμερα, κάναμε ένα νευρολογικό παράθυρο. Τον αποσωληνώσαμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία του θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.