Νέο κύκλο αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη σχετικά με το γεγονός ότι γνώριζε για την καταγγελία σε βάρος του από αρχές Απριλίου.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη ανακοίνωση, όμως, βγήκε μια δεύτερη διευκρινιστική, ξεκαθαρίζοντας πως τελικά ο Γεωργούλης ενημερώθηκε αρμοδίως για την καταγγελία τη Μεγάλη Παρασκευή και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου. Μέχρι τότε η επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν έντονη.

Οι αναρτήσεις του στα Social Media

Στις 27 Μαρτίου, όταν τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει, ο Αλέξης Γεωργούλης με πλατύ χαμόγελο γιόρταζε την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων.

«Στηρίζω την 1η Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων! Εσείς;»

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 3 Απριλίου, στέλνει επιστολή στη Νίκη Κεραμέως για να την ενημερώσει: «Αξιότιμη κυρία υπουργέ, επικοινωνώ μαζί σας, επειδή προβληματίστηκα έντονα διαβάζοντας την επιστολή παραίτησης της διευθύντριας Κρατικών Υποτροφιών».

Δύο μέρες μετά γράφει άρθρο στο Euractiv με θέμα την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

«Για να μπορέσει η δημοσιογραφία να εκπληρώσει τον σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη επιρροή και δεν πρέπει ποτέ να φοβούνται πιθανές νομικές διώξεις».

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Δώδεκα ημέρες μετά το άρθρο, όμως, κι ενώ η είδηση για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Αλέξης Γεωργούλης άφηνε αιχμές για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

«Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση που πραγματοποιείται –μάλλον όχι τυχαία– λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη».

Οι αναρτήσεις του την άνοιξη του 2020

Οι αναρτήσεις του Αλέξη Γεωργούλη πίσω στην άνοιξη του 2020 είναι πολλές και άκρως αντικρουόμενες με τα όσα καταγγέλλονται πως γίνονταν την ίδια περίοδο.

Τον Μάιο του 2020, τον μήνα δηλαδή που η Ελένη Χρονοπούλου κατονόμασε για πρώτη φορά τον φερόμενο ως θύτη, ο γνωστός ηθοποιός αναρτούσε σωρεία μηνυμάτων στα social media κατά της βίας των γυναικών.

«Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν τη βία εκεί όπου θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς: στα σπίτια τους! Εμείς, οι 123 συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τη δραματική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας».

Τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου ο Αλέξης Γεωργούλης αναδημοσιεύει μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές της σειράς του MEGA «Είσαι το ταίρι μου». Η λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη σκηνή άκρως αινιγματική.

«Οι μεγάλες σχέσεις και οι βαθιές αγάπες χτίζονται με μυστικά αλλά όχι ψέματα!».

Αξίζει να σημειωθεί πως 9 μέρες πριν, στις 17 Μαΐου, η Έλενα Χρονοπούλου, που στο μεταξύ είχε περιορίσει στο ελάχιστο τις αναρτήσεις της, είχε ανεβάσει το κτίριο των δικαστηρίων στις Βρυξέλλες, τονίζοντας όλο νόημα ότι «νεοκλασικισμός και δικαιοσύνη σε συνδυασμό…».

Η ανάρτηση γίνεται στα μέσα Μαΐου, όταν δηλαδή η 38χρονη δικηγόρος απευθύνεται για δεύτερη φορά στις βελγικές Αρχές.

Την πρώτη, τον Φεβρουάριο του ’20, είχε καταγγείλει την κακοποίησή της μόνο ως περιστατικό, ενώ τον Μάιο του ’20 επανήλθε κατονομάζοντας στις δικαστικές Αρχές τον φερόμενο ως κακοποιητή της.