Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο με τη γιγαντιαία επιχείρηση των ιταλικών Αρχών στο πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Λασκαρίδη, όπου εντοπίστηκαν 850 κιλά κοκαΐνη.

Πιο αναλυτικά, οι ιταλικές Αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη σε ένα εμπορικό πλοίο της εταιρίας Laskaridis Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, στη Βενετία.

Το βίντεο που έχει τραβηχτεί από ελικόπτερο δείχνει το πλοίο να είναι ακινητοποιημένο και οι ιταλικές Αρχές να ερευνούν για τον εντοπισμό των ναρκωτικών. Όπως φαίνεται, οι δύτες βουτάνε στα νερά προκειμένου να ερευνήσουν το κάτω μέρος πλοίου, ενώ φαίνονται και οι συσκευασίες με την κοκαΐνη που εντόπισαν οι Αρχές της Ιταλίας. Το πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, επιθεώρησαν δύτες και από τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αεραγωγούς. Συνολικά εντοπίστηκαν 570 πακέτα, βάρους 850 κιλών. Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Οι έρευνες για τα ναρκωτικά ξεκίνησαν την Τρίτη.

Τα στοιχεία AIS δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο