Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (26/4) με τον άγριο ξυλοδαρμό του 11χρονου σε σχολείο στα Άνω Πατήσια από συμμαθητές του. Ο 11χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η δικηγόρος της μητέρας του, Ζαχαρούλα Φραντζή, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από μια διαφωνία που υπήρξε στο διάλειμμα μεταξύ των παιδιών της πέμπτης και της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου. «Την Τετάρτη έλειπε η δασκάλα της πέμπτης τάξης, όπου και πηγαίνει το παιδί. Για τον λόγο αυτόν τα παιδιά χωρίστηκαν στα δύο τμήματα της έκτης. Στο διάλειμμα έβγαλαν όλα τα παιδιά έξω για να παίξουν και εκεί υπήρξε μία διαφωνία με τον 11χρονο», ανέφερε η νομικός.

Και συνέχισε: «Το παιδί μαζί με την παρέα του πήραν μία μπάλα για να παίξουν σε ένα σημείο του προαυλίου ποδόσφαιρο και τότε κάποια παιδιά της έκτης τους είπαν ότι δεν μπορούν να παίξουν σε εκείνο το σημείο. Εκεί ήταν που υπήρξε και η διαφωνία. Τότε το παιδί δέχθηκε γροθιά στη μύτη και άρχισε να αιμορραγεί. Το ίδιο θυμάται ότι είχε γεμίσει αίματα η μπλούζα του και μετά τον ρίξανε κάτω και τον χτυπούσαν τέσσερα με πέντε παιδιά».

Στη συνέχεια η κυρία Φραντζή αποκάλυψε ότι και παλαιότερα ο 11χρονος είχε στοχοποιηθεί και είχε δεχθεί bullying. «Όταν ήταν στις αρχικές τάξεις του δημοτικού είχε δεχθεί bullying. Η μητέρα, πέρα από τις επικοινωνίες που είχε με τη διεύθυνση του σχολείου, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, είχε κάνει και μία αναφορά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της οποίας το αποτέλεσμα δεν το μάθαμε ποτέ, καθώς υπήρξαν τα διαδοχικά lockdown κορονοϊού», είπε.

Σχετικά με την υγεία του μικρού παιδιού η δικηγόρος σημείωσε: «Σήμερα είναι καλύτερα και περίμενε ο ίδιος ότι θα πάρει εξιτήριο, αλλά οι γιατροί αποφάσισαν την παράταση της νοσηλείας τουλάχιστον μέχρι και αύριο».

Τέλος, η κυρία Φραντζή δήλωσε ότι η μητέρα εξετάζει μέχρι και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον 11χρονο γιο της. «Η μητέρα αυτό που θέλει είναι να βγει το παιδί από το νοσοκομείο και να δει ότι είναι καλά και να επανέλθει στην καθημερινότητά του. Ακόμα θέλει να δει και τι θα κάνει το σχολικό περιβάλλον. Από κει και πέρα, θα συζητήσουμε προκειμένου να δούμε τις περαιτέρω ενέργειες», κατέληξε.