Ξεκίνησε η δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιδιώκει να «σπάσει» τα ισόβια σε αυτόν τον βαθμό.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του πρώτου αστυνομικού που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, στις 11 Μαΐου 2021. «Δεν έχω ξαναδεί θύμα περιστατικού να αντιδρά με τόση ψυχραιμία. Προσπάθησε να κλάψει, αλλά δεν τα κατάφερε. Έπαιζε θέατρο 100%», κατέθεσε ο πρώτος αστυνομικός Χ.Β.

Ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο αρχιφύλακας με τα αρχικά Κ.Α., ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του ζευγαριού μαζί με τον πρώτο μάρτυρα-αστυνομικό ύστερα από κλήση για βοήθεια.

«Βρίσκουμε το πίσω παράθυρο για να μπούμε. Μπαίνουμε μέσα, είχαν μπει ήδη δύο δικοί μας στο υπόγειο. Εκεί συναντώ το πρώτο στοιχείο, το παράθυρο δεν ήταν άτσαλα ριγμένο. Δεν δίνω σημασία λόγω της στιγμής. Η πρώτη εικόνα που είδα είναι αφημένο ένα παράθυρο στο μέσον του δωματίου. Μπαίνουμε μέσα, ξεκινάμε πρώτοι και καθαρίζουμε τα δωμάτια. Φτάνουμε στο ισόγειο. Βλέπω από πίσω το κλουβί, που λέει προσοχή σκυλί. Είδα και τις αφοδεύσεις του σκυλιού. Το σκυλί είχε τραβηχτεί και τα είχε κάνει πάνω του. Άκουγα μια φωνή σαν μεγάλου ανθρώπου. Και λέω έχουν κλέψει τον άνθρωπο και τον έχουν δέσει», κατέθεσε ο δεύτερος αστυνομικός.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι υπήρχε μια ανακατωσούρα που συναντά κανείς ύστερα από διάρρηξη και σημείωσε πως δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα της σοφίτας.

«Βλέπω το μωρό που με κοίταζε στα μάτια με ηρεμία και ακουμπούσε τη μαμά του. Μου έκανε εντύπωση που άφησαν το μωρό πάνω στο κρεβάτι. Και απόρησα πως δεν είχε κουνηθεί από το κρεβάτι να πέσει. Ήταν αδιανόητο. Μπαίνοντας μέσα βλέπω τον κατηγορούμενο σε εμβρυακή στάση τα χέρια δεμένα με σπάγκο. Και με ταινία στον λαιμό και στα μάτια. Εγώ πήγα στον κατηγορούμενο. Πήρα ένα μαχαίρι και άρχισα να κόβω. Η εντύπωσή μου ήταν ότι αν δεν τον λύσω, μπορεί να πεθάνει. Έκανε ότι δεν μπορεί να ανασάνει, ενώ πριν μπούμε στη σοφίτα δεν άκουγα κάτι τέτοιο».

«Είχε βάλει ανάποδα την ταινία για να μην κάνει ζημιά στα μάτια»

«Έλυσα προσεκτικά για να μην τον κόψω, έκοψα την ταινία στο στόμα, πήγα να κόψω την ταινία στο μάτι και έπεσε. Κι εκεί κατάλαβα ότι αυτός που την είχε βάλει την είχε βάλει ανάποδα για να μην κάνει ζημιά στα μάτια.
Τα χέρια ήταν δεμένα κάπως χαλαρά. Υπήρχε μια χαλαρότητα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, πάνω στην εγρήγορση, δεν μπορώ να πω αν ήταν τόσο χαλαρά δεμένος που να μπορούσε να λυθεί μόνος του.

Οι κινήσεις του πιλότου αφότου τον έλυσε ο αστυνομικός

«Με το που σηκώθηκε, πήγε στη γυναίκα του και την ακούμπησε στον ώμο. Λέει "αγάπη μου". Το θύμα ήταν μπρούμυτα. Εγώ δεν τη γύρισα. Αλλά ακούμπησα το χέρι μου στο θύμα και ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Πισθάγκωνα. Θυμάμαι ότι πήγε μια φορά στη γυναίκα του και δεν ασχολήθηκε άλλο καθόλου. Μας ρώτησε όλους τι έγινε, αν είναι καλά. Και του είπε ο συνάδελφος "τελείωσε". Και θυμάμαι είχε αντίδραση τόσο ψύχραιμη, που νόμισα ότι δεν το κατάλαβε. Ζήτησε το μωρό, το πήρε και του είπα “φίλε μου, είσαι σε σοκ, δώσε μου το μωρό”. Ο συνάδελφος του πήρε το μωρό από τα χέρια. Λέω φεύγουμε», περιέγραψε στην κατάθεσή του ο δεύτερος αστυνομικός.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός περιέγραψε πως ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις δράστες με σκούρα ρούχα και όπλα μπήκαν να τους ληστέψουν, πως η Καρολάιν κατέβασε τη μάσκα του ενός και τον είδε και πως εκείνη προσπαθούσε να αντισταθεί, ενώ εκείνος ήταν ψύχραιμος, γι' αυτό και δεν τον σκότωσαν. «Μας περιέγραψε και τη μάρκα του όπλου, κάτι που στα 20 χρόνια που υπηρετώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ», είπε. Ακόμη, επισήμανε ότι όταν ο πιλότος πέρασε μπροστά από τον νεκρό σκύλο, δεν είχε καμία αντίδραση.

«Αυτός το έκανε» - «Το Ανθρωποκτονιών δεν είχε αποδείξεις»

«Βγαίνουμε έξω, μου λέει ο συνάδελφος “αυτός το έκανε”. Γυρίζω τον κοιτάζω και του λέω “όντως αυτός το έκανε”», ήταν ο διάλογος των αστυνομικών όπως κατέθεσε ο Κ.Α.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως ο πιλότος περιέγραψε το σκηνικό της ληστείας -που είχε στήσει- στους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι, στην ασφάλεια Παιανίας, στον διοικητή, στη ΒΑ. Αμαρουσίου και στο Ανθρωποκτονιών. «Δεν είπε καμία φορά φτάνει... Είχε αυτή την ψυχραιμία. Δεν τα κάνει αυτά άνθρωπος που χάνει τη γυναίκα του. Δεν είπε μια φορά “τι έπαθα, καταστράφηκα”», συνέχισε ο αστυνομικός.

«Εγώ είπα και στο Ανθρωποκτονιών όταν πήγα να καταθέσω, ότι αυτός το έχει κάνει», είπε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως τότε το Ανθρωποκτονιών δεν είχε αποδείξεις. Μου είπαν "καλύτερα ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή"».

«Η Καρολάιν προσπαθούσε επί πέντε λεπτά να πάρει ανάσα»

Η επόμενη κατάθεση ήταν της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου. «Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι ήταν ασφυκτικός θάνατος. Τα μάτια αιμορραγούσαν», κατέθεσε η μάρτυρας και εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι ήταν μεγάλη σε χρονική διάρκεια η πίεση που δέχτηκε η Καρολάιν, καθώς επί πέντε λεπτά προσπαθούσε να πάρει ανάσα.

«Βρήκαμε μια καθολική ασφυξία. Η Καρολάιν κοιμόταν και από τις 04:05 και μετά, έγινε ό,τι έγινε. Ο θάνατος ήρθε σε έξι λεπτά. Εξετάσαμε και τον κατηγορούμενο. Oι εκχυμώσεις που είχε ήταν πολύ λεπτές και δεν αντιστοιχούν σε ταινία. Δεν είχε καθόλου κακώσεις. Σκεφτείτε την απορία μας ότι η σύζυγος είναι νεκρή ύστερα από ληστεία και ο σύζυγος να είναι με ελαφρές κακώσεις».