Ισχαιμικό επεισόδιο ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατο τον 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δύο αδέρφια το Σάββατο (13/5) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση. Συγκεκριμένα, ο άτυχος άντρας υπέστη ισχαιμία του μυοκαρδίου και όπως είχε γίνει γνωστό, αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία συνέθεταν ένα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατο του 52χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας στα parapolitika.gr, σχολίασε το ιατροδικαστικό πόρισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό επιβεβαιώνεται η θέση της υπεράσπισης. «Επιβεβαιώνει τη θέση της υπερασπίσεως ότι πρόκειται πράγματι για μία τραγική ιστορία. Ο θανών είχε μία επιβαρυμένη υγεία, γεγονός το οποίο δεν ήταν γνωστό στους κατηγορούμενους. Απ' ό,τι προκύπτει από τα δεδομένα της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιατρικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, καθώς έγινε μία λεπτομερέστατη δουλειά από την πλευρά των Αρχών, προκύπτει ότι ο θανών είχε ένα παλαιότερο έμφραγμα μυοκαρδίου και είχε μία επιβαρυμένη γενικότερα υγεία. Όλη αυτή η κατάσταση εκτονώθηκε με αφορμή ενδεχομένως αυτό το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε. Δεν είναι όμως δεδομένο και πάλι ότι οι εντολείς μου γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του 52χρονου. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο στη δικογραφία», ανέφερε ο κ. Σπυράτος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι από τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεσης δεν επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός του θύματος και ότι οι πελάτες του δεν είχαν καμία πρόθεση να αφαιρέσουν ζωή. «Επίσης, όλο το επεισόδιο, όπως έχω εξηγήσει από την αρχή, αφορούσε έναν διαπληκτισμό, ο οποίος είναι από αυτούς που γίνονται καθημερινά και έχει διάρκεια 1 έως 3 λεπτά. Τα δε ευρήματα της ιατροδικαστικής σε σχέση με τις σωματικές βλάβες του θανόντος είναι τέτοια που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, όπως μέχρι σήμερα επαναλαμβανόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η αλήθεια έχει εν μέρει αποκατασταθεί και πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες Αρχές να διαχειριστούν το θέμα. Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που προσπάθησαν από την αρχή να εκθέσουν οι εντολείς μου, ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν ζωή και ότι ενεπλάκησαν σε έναν καβγά, όπως πολλές φορές συμβαίνει σε όλους μας μέσα στην καθημερινότητα, αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν αυτή τη δυσάρεστη για όλους εξέλιξη. Τέλος, θέλω να επαναλάβω τα θερμά συλλυπητήρια των εντολέων μου και τα δικά μου γι' αυτό το συμβάν», κατέληξε.