Σκληρή μάχη για την τύχη του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και της περιουσίας του φαίνεται ότι δόθηκε λίγο πριν από τον θάνατο του καναλάρχη, σύμφωνα με τον Στέλιο Σούρλα, δικηγόρο του εκλιπόντος, και τον στενό του φίλο, Σπύρο Λαμπίρη. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας τις τελευταίες ημέρες της ζωής του διέμενε μαζί με τον επιστήθιο φίλο του στο σπίτι-θεραπευτήριο που είχε φτιάξει στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, ένας εκ των αδελφών του ζήτησε και έλαβε δικαστική συμπαράσταση και τον μετέφερε με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής σε άγνωστη τοποθεσία, όπου και απεβίωσε. 

Το χρονικό

Ο δικηγόρος του εκλιπόντος και του Σπύρου Λαμπίρη εξήγησε την περίπλοκη ιστορία, της οποίας φαίνεται πως ήταν θύμα ο βαριά άρρωστος ιδρυτής του καναλιού Τηλεφώς και ιδιοκτήτης του 25% του Kontra Channel, αφού προηγουμένως, θέλοντας να διευκρινίσει όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε: «Ουδέποτε απευθύναμε την παραμικρή μομφή εις βάρος των αδερφών του Παπανικόλα και απορώ για ποιο λόγο προβαίνουν σε συνεχείς δηλώσεις διά του πληρεξουσίου τους δικηγόρου, ενώ παράλληλα αποφεύγουν να πουν πού πέθανε ο Παπανικόλας, τι έγραφε η ληξιαρχική πράξη θανάτου, μέσω της οποίας δηλώθηκε ο θάνατος και λοιπά».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο newsit.gr, ένας πρώην συνεργάτης του Κωνσταντίνου Παπανικόλα προσπαθούσε να αποσπάσει τις μετοχές του άρρωστου τότε καναλάρχη. Ο εκλιπών είχε προχωρήσει σε μήνυση, ωστόσο ένα τρίτο πρόσωπο φάνηκε στον ορίζοντα. «Πρόκειται για πρώην υπάλληλο του Παπανικόλα και συνεργάτη του προσώπου αυτού, ο οποίος ήθελε να τον θέσει σε δικαστική συμπαρά- σταση προκειμένου να προβεί σε ανάκληση των μηνύσεων που εκκρεμούσαν εις βάρος του συνεργάτη του». 

Σε αυτό το σημείο, τόνισε ο κ. Σούρλας, «επενέβη ορθώς ο αδερφός του Παπανικόλα με άλλη αίτηση δικαστικής συμπαράστασης και έλαβε την απόφαση της προσωρινής διαταγής, η οποία τον όριζε προσωρινό δικαστικό συμπαραστάτη έως τις 30 Μαΐου 2023. Και αυτός που επιχείρησε να αποσπάσει τις μετοχές του Παπανικόλα ξαφνικά αλλάζει γνώμη και το πρωί της ημέρας που πέθανε ο Παπανικόλας, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, του κοινοποιεί αγωγή με την οποία του ζητά 15.000 ευρώ».

Η «κληρονομιά» του

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας άφησε πίσω του υπέρογκα χρέη, όμως είχε και μεγάλη ακίνητη αλλά και άυλη περιουσία, όπως το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Kontra Channel και την άδεια λειτουργίας του σταθμού στο όνομά του, ενώ η αξία του ακινήτου στο Μαρκόπουλο του Ωρωπού, με 50 κλίνες σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή