Τρία άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας (22/5) στη Ρόδο για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία. Οι δράστες φέρεται να διέδιδαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αναγγελία σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από άγνωστο οδηγό οχήματος, χρησιμοποιώντας απεικόνιση επιβατικού αυτοκινήτου πολίτη με αποτέλεσμα τη δυσφήμησή του.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω αυτοκινήτου έπαθε σοκ όταν είδε τη φωτογραφία του οχήματός του σε μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ισχυριζόταν ότι ο οδηγός είχε προσπαθήσει να απαγάγει ένα ανήλικο κορίτσι! Αμέσως υπέβαλε καταγγελία στο τμήμα Ιαλυσού.

Η ανάρτηση

Η ανάρτηση έγραφε ότι ένας άγνωστος νεαρός με καπέλο και μούσι βγήκε από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και επιχείρησε να απαγάγει ένα 11χρονο κορίτσι το οποίο περπατούσε στην περιοχή της Κρεμαστής, όμως η ανήλικη του ξέφυγε τρέχοντας και μπήκε στην αυλή ενός σπιτιού καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο επίδοξος απαγωγέας να τραπεί σε φυγή.

Όπως αποδείχθηκε, η απόπειρα αρπαγής δεν έγινε ποτέ και εκδόθηκε διάψευση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ενώ το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο διαχειριστής της ομάδας στο facebook. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.