Ο άνδρας που το 2018 κατηγορήθηκε για βιασμό σε βάρος της εγγονής του γείτονά του καταδικάστηκε στο Εφετείο σε επτά χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Επί πέντε χρόνια ήταν ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει στα 25 μέτρα.

Ωστόσο, η συχνή οπτική επαφή της οικογένειας με τον βιαστή του παιδιού είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάζει ψυχολογικά τα μέλη της.

«Το ότι μπήκε στη φυλακή είναι μια δικαίωση για εμάς»

«Και μόνο που μπήκε στη φυλακή είναι μια δικαίωση για εμάς, τη στιγμή που κυκλοφορούσε τόσα χρόνια ελεύθερος» λέει ο πατέρας του κοριτσιού στις Αλήθειες με τη Ζήνα και τον Στρατή Λημνιό και αναφέρεται στον μεγάλο αγώνα που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια για την ψυχολογική στήριξη του παιδιού. Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου προς τους γονείς προτρέποντάς τους να «έχουν ανοιχτά τα μάτια τους» και να είναι επιφυλακτικοί ακόμη και με το φιλικό περιβάλλον και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί ήταν στην τρυφερή ηλικία των 4,5 ετών όταν ο 57χρονος τότε δράστης άρχισε τις αρρωστημένες πράξεις του.

«Δεν μπορούσε να φωνάξει γιατί της έκλεινε το στόμα»

Το κοριτσάκι έμενε με τον παππού και τη γιαγιά κάθε καλοκαίρι καθώς οι γονείς της εργάζονταν και δεν μπορούσαν να τη φροντίζουν. Ο γείτονας είχε καθημερινή επαφή με την οικογένεια και κανείς δεν τον υποπτεύθηκε όταν καλούσε τη μικρή στο σπίτι του για να «παίξει μαζί της» και να της δώσει μικροδωράκια και γλυκά.

Σοκάρουν όσα είπε η ξαδέλφη του κοριτσιού για όσα της εξομολογήθηκε η μικρή: «Κάθισαν στο σαλόνι και ο γείτονας της είπε να βγάλει τα ρούχα της. Φοβήθηκε πολύ αλλά δεν είπε τίποτα. Μετά την πήρε από το χέρι και την πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Δεν μπορούσε να φωνάξει γιατί της έκλεινε το στόμα. Τη έλεγε πως παίζουν παιχνίδι αλλά η ίδια ήξερε ότι αυτά δεν είναι παιχνίδι. Όταν γύρισε σπίτι τα εκμυστηρεύτηκε όλα στη μαμά της, ζητώντας να φύγει αυτός από το σπίτι».