Παρά το γεγονός ότι εκείνο το οποίο διαβάσαμε, στην πραγματικότητα, στον διεθνή Τύπο ήταν ότι η Κίνα αναμένεται να περάσει από τα 37 εκατ. κρούσματα την ημέρα, αμέσως μετά την άρση των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κοροναϊού, στα 65 εκατ. κρούσματα την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του προσεχούς Ιουνίου, ορισμένες πλευρές στη χώρα μας σήμαναν… συναγερμό.

 Με ένα κομπιουτεράκι, έστω, μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι η διασπορά του νέου κοροναϊού στην Κίνα, ακόμη και με τα ως άνω μεγέθη, βαίνει διαρκώς μειούμενη, ενώ τα 65 εκατ. κρούσματα της εβδομάδας δεν αποτελούν παρά ένα πολύ μικρό κλάσμα του συνολικού πληθυσμού της Κίνας…

 Δεν εντυπωσιάζει, λοιπόν, το γεγονός ότι ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζει με νήμα στο parapolitika.gr ότι “ούτε μας ανησυχούν ούτε μας εκπλήσσουν τέτοιες ολοένα μειούμενες, χαμηλές δραστηριότητες του ιού. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς, πολύ απλά, τον συνολικό πληθυσμό της Κίνας και να παρακολουθήσει τη διασπορά στη χώρα, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, και θα αντιληφθεί ότι ‘πολύς θόρυβος για το τίποτε’, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα”.