Ανήλικος ήταν ο οδηγός του οχήματος, που μετέφερε μετανάστες και ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στις Σέρρες. Κανένα από τα άτομα που τραυματίστηκαν δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 17χρονος οδηγός από τη Συρία και ένας 34χρονος από την ίδια χώρα συνελήφθησαν χθες το βράδυ (26-05-2023) στις Σέρρες μετά το ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο Σερρών – Αμφίπολης, στη διασταύρωση Ψυχικού, που είχε ως αποτέλεσμα πέντε μετανάστες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 17χρονος και επέβαινε ο συνεργός του ως συνοδηγός, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 8 ομοεθνείς τους, εκ των οποίων 3 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Να σημειωθεί πως οι πέντε που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν και το οποίο κατασχέθηκε, είχε κλαπεί το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αξιέπαινη ήταν η κίνηση των κατοίκων του Ψυχικού που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους μετανάστες και να τους προσφέρουν σάντουιτς και νερά.