Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ημαθία, καθώς ένα 8χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκηςτο απόγευμα της Κυριακής 11/06.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί του Σαββάτου 10/06 από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Νάουσας Ημαθίας, με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία, το παιδί μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς είναι το μοναδικό που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το παιδί υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που επί μία ώρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τελικά κατέληξε.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του οκτάχρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ναουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

Σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας», ανέφερε χαρακτηριστικά.