Κανονικά συμμετέχει τελικά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, παρά την ανακοίνωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες μέσω του δικηγόρου του, ότι αποσύρεται από την διαδικασία λόγω της δυσχερούς ψυχολογικής του κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ο καταδικασμένος πρωτόδικα συζυγοκτόνος δήλωσε ότι παραιτείται της έφεσης που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και αποσύρεται και από τις πανελλήνιες εξετάσεις, μία απόφαση που τελικά, όπως φαίνεται, δεν τήρησε.

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, ωστόσο, οι υπεύθυνοι των Φυλακών Μαλανδρίνου, όπου κρατείται, είδαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να προσέρχεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, προκειμένου να εξεταστεί στα Λατινικά.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο «Πρωινό» και ανέφερε πως «14 Ιουνίου θα εμφανιστούμε μετά από αρκετές αναβολές για να προβούμε σε δήλωση παραίτησης από την έφεση» ενώ δήλωσε πως «οι λόγοι που τον οδήγησαν τον εντολέα μου σε αυτή την απόφαση είναι πολύ δύσκολοι».

Όπως διευκρίνισε, η απόφαση να μπει τέλος στη δίκη ήταν καθαρά προσωπική επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.