Επίσημα μπήκε το καλοκαίρι με το πρώτο κύμα ζέστης για φέτος να κορυφώνεται σήμερα, καθώς ο υδράργυρος -σύμφωνα με τα μετεωρολογικά προγνωστικά του καιρού- θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού όμως δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα των βουλευτικών εκλογών, θα γίνει άστατο και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αλλά όχι όλες.

Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει ο μίνι καύσωνας που έκανε την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία ανέβει κατακόρυφα και να ξεπεράσει κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (22/6) τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα βόρεια κυρίως ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Σε ποιες περιοχές θα έχει σήμερα φαινόμενα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 22 έως 35, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά από 20 έως 34, στην Πελοπόννησο από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τον νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Άκρως καλοκαιρινή θα είναι η εικόνα του καιρού κατά τη σημερινή διάρκεια της Παρασκευής 23 Ιουνίου, δεν θα λείψουν όμως και κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια των απογευματινών και πρώτων βραδινών ωρών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Τις βραδινές ώρες η αστάθεια θα περιοριστεί στις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία σε ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα διατηρηθεί η ηλιοφάνεια από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και σε διαφορετικές εντάσεις, στην ανατολική Αττική θα φτάσουν τα 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Η κεντρική Μακεδονία θα έχει ηλιοφάνεια στην αρχή της ημέρας, με κάποιες συννεφιές -κατά τόπους αυξημένες- τις θερμές ώρες. Τις πρώτες βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και για λίγο. Μέσα στη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά. Οι άνεμοι με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου θα υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Αρχικά θα επικρατήσει παντού ηλιοφάνεια, αλλά προς το απόγευμα διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια χώρα.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα των εκλογών. Στα ανατολικά και στα νότια θα παραμείνει καλός, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν περάσματα από μπόρες ή και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη (27/6)

Η ΕΜΥ δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της και την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 24/6/23

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 25/6/23

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στo Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 26/6/23

Στα βόρεια από τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Τρίτη 27/6/23

Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.