Κατηγορούμενος και επισήμως για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια είναι πλέον ο 32χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές.

Ο άνδρας, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος με την κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης, είναι ο άνθρωπος που, σύμφωνα με τις Αρχές, σκότωσε τη νεαρή κοπέλα. Νωρίς χθες το μεσημέρι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έλαβε στα χέρια της τις απαντήσεις σε γενετικό υλικό, αποτυπώματα και κινητά τηλέφωνα.

Όλα τοποθετούσαν διαρκώς τον 32χρονο δίπλα στην Αναστάζια, τόσο όταν ήταν εν ζωή όσο και στο σημείο που έγινε ο πρόχειρος τάφος της. Αποτυπώματα, κάμερες κλειστών κυκλωμάτων, μηνύματα και κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα είναι μόνο λίγα από τα ευρήματα κατά του 32χρονου Σαλαχουντίν Σ., που πλέον έχει στα χέρια της η ανακρίτρια και βάσει αυτών του άσκησε τη δίωξη για την ανθρωποκτονία. Ως προς το οπτικό υλικό, πέρα από τα βίντεο στο μίνι μάρκετ, από το οποίο το θύμα φαίνεται να φεύγει μαζί με τον 32χρονο για το σπίτι όπου έμενε ο κατηγορούμενος, οι αστυνομικοί είχαν στην κατοχή τους από την πρώτη στιγμή και άλλο βίντεο, το οποίο ουσιαστικά «έκαψε» τον Σαλαχουντίν. Στα πλάνα φαίνεται ο 32χρονος να αναχωρεί μαζί με την Αναστάζια από το σπίτι γύρω στις 11.00 το βράδυ.

Μία ώρα αργότερα κάμερα καταγράφει τον 32χρονο να επιστρέφει εκ νέου στο σπίτι, όπου παραμένει για περίπου ένα λεπτό και φεύγει ξανά. Κατά τους αστυνομικούς, είναι η στιγμή που προφανώς επιστρέφει για να πάρει τις μαύρες σακούλες με τις οποίες κάλυψε την 27χρονη. Τέλος, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα η κάμερα τον πιάνει να επιστρέφει στο σπίτι. Ήταν τότε που ο συγκάτοικός του πακιστανικής καταγωγής τον βλέπει να μπαίνει στο σπίτι με χώματα και στάχυα στα ρούχα του. Ο 32χρονος είχε οδηγήσει την 27χρονη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, στο σημείο όπου και βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα αναζητούσε τσιγαριλίκι και προφανώς ο 32χρονος της είπε ότι θα την πάει στην «καβάντζα» του. Όμως εκεί προσπάθησε να τη βιάσει και τελικά τη δολοφόνησε.

Οι μετακινήσεις του 32χρονου και της 27χρονης επιβεβαιώνονται και από τα στίγματα που έδωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αποκαλύπτοντας ότι ο κατηγορούμενος την οδήγησε στην περιοχή όπου βρέθηκε. Δυστυχώς, ανέφεραν οι αστυνομικοί, εκεί υπάρχει μόνο μία κεραία, η οποία δεν μπορεί να δώσει με απόλυτη ακρίβεια τις μετακινήσεις, όπως συμβαίνει σε κατοικημένες περιοχές, πλην όμως έδωσε την ευρύτερη περιοχή στην οποία κινήθηκε. Οι κινήσεις του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με όσα υποστήριζε ότι έκανε ο ίδιος. Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι αν τελικά βίασε την 27χρονη ο κατηγορούμενος, αλλά και ο ακριβής τρόπος που τη δολοφόνησε.

Τη στραγγάλισε; Της έκλεισε τις αεροφόρους οδούς (μύτη - στόμα); Την έπνιξε με κάποιο πανί; Είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν τις επόμενες ώρες, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις που έχει ζητήσει ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος. Είναι απαντήσεις που θα κρίνουν αν θα υπάρξουν περαιτέρω κατηγορίες σε βάρος του 32χρονου, όπως αυτή του βιασμού.


Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/6