Τα εγκαύματα που έπαθε νεαρός μάγειρας σε ξενοδοχείο της Κρήτης έφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα με τη μαύρη εργασία, που κάνει θραύση τη θερινή σεζόν -και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε 5 μήνες εντοπίστηκαν 401 παραβάσεις αδήλωτης εργασίας και τα πρόστιμα έφτασαν τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ και 105 παραβάσεις του ωραρίου εργασίας με πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της Αστυνομίας περνάνε από «κόσκινο» μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης, όπου αδήλωτος μάγειρας κάηκε από καυτό λάδι. Το τραγικό θύμα της ιστορίας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Ο Βαγγέλης για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες θα αναρρώνει στο δωμάτιό του αφού λόγω των εγκαυμάτων δεν επιτρέπεται να βγει έξω στον ήλιο και φυσικά δεν μπορεί να πάει στη θάλασσα, σε καμία περίπτωση.

Ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος, αφού ουδείς από την επιχείρηση που εργαζόταν έχει επικοινωνήσει μαζί του, παρά μόνο για συμβιβασμό, όσον αφορά στα δεδουλευμένα και τα ιατρικά του έξοδα.

«Κανείς δεν μας πήρε τηλέφωνο, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς πάει το παιδί μου, ούτε ένα μήνυμα ούτε να δουν τι κάνει, καταλαβαίνετε την πίκρα μας» λέει η μητέρα του.