Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 54χρονο αστυνομικό-προπονητή βόλεϊ Στράτο Μυρογιάννη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και βιασμό σε βάρος μίας 14χρονης αθλήτριας που προπονούσε.

Το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου τον καταδίκασε με ποινή κάθειρξης 16 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα του βιασμού.

Ικανοποίηση

Η κοπέλα υποδέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση, καθώς ανακουφίστηκε για το γεγονός πως οι ισχυρισμοί της έγιναν πιστευτοί στο ακροατήριο. Αντίθετα, η μητέρα του κοριτσιού εμφανίστηκε προβληματισμένη για το γεγονός πως ο καταδικασθείς αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού: «Είμαι ικανοποιημένη για τα χρόνια που του επιβλήθηκαν ως ποινή, στενοχωρήθηκα όμως που έβγαλαν τον βιασμό. Δεν προσπάθησε να μου μιλήσει, αλλά όταν άκουσε ότι αθωώθηκε από τις κατηγορίες του βιασμού, γύρισε και χαμογέλασε. Τόσο εγώ όσο και η κόρη μου γνωρίζουμε την αλήθεια. Τα παιδιά να μιλούν, αυτό είναι το μήνυμά μου και, όταν μιλούν, οι γονείς να πηγαίνουν κατευθείαν στην αστυνομία».

Η καταγγελία

Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί το κορίτσι, από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα ο 54χρονος προπονητής θώπευε την ανήλικη στο μηρό μέσα στο αυτοκίνητό του, κατά τη μεταφορά της από τις προπονήσεις προς το σπίτι της. Ωστόσο, αυτά τα περιστατικά σημειώνονταν σε ενδιάμεση στάση, σε ερημικό μέρος.

Η θωπεία φέρεται να γινόταν κατ’ εξακολούθηση μετά το τέλος κάθε προπόνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος «κατέβαζε το παντελόνι του και ζητούσε να τον αγγίξει».

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να άγγιζε το κορίτσι στο στήθος και έπειτα έβγαζε το γεννητικό του όργανο, ζητώντας από το κορίτσι να τον αγγίξει. Επίσης περιγράφεται και σκηνή βιασμού, με τον άνδρα να φέρεται να βγάζει το κορίτσι από το αυτοκίνητο και να το στρέφει ώστε να έχει μπροστά του την πλάτη του με σκοπό να διεισδύσει.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή