Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός σε ηλικία 70 ετών. Το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό μέσα από το προφίλ του ηθοποιού Πάνου Σουπιάδη, ο οποίος έκανε τη σχετική ανάρτηση σε group που αφορά στη μουσική της δεκαετίας του '80.

Ο Χρήστος Αυγερινός, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με το κομμάτι «Για τα μάτια του κόσμου», νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει αύριο Τρίτη 11/7 στον Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο Θεσσαλονίκης.

post


Ποιος ήταν ο Χρήστος Αυγερινός


Ο Χρήστος Ντάπος γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στη Λάρισα. Με το όνομα «Αυγερινός» έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της πόλης μας και όχι μόνο, τραγουδώντας τα σουξέ της εποχής παίζοντας συγχρόνως σαξόφωνο.

Μετά το στρατιωτικό του, όπου υπηρέτησε στη στρατιωτική μουσική της Κοζάνης, επέστρεψε στη Λάρισα, όπου συνέχισε τις σπουδές του στο ΔΩΛ, παίρνοντας τα πτυχία της αρμονίας, ωδικής, ενοργάνωσης φιλαρμονικής και διεύθυνσης. Το όνειρό του ήταν να δημιουργήσει μπάντα στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Το πρώτο του τραγούδι ήταν «Είναι σε δίλημμα», αλλά το μεγάλο του σουξέ το έκανε στις αρχές του '90 με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου».

Άλλες επιτυχίες του είναι «Πάρε το μηδέν ξανά», «Κάτι τέτοιες ιστορίες», « Στο αντίθετο ρεύμα», «Οι μεγάλοι έρωτες» και άλλα. Τραγούδησε σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες με μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά και στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής, στην Κύπρο, τη Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.