Σε σταθερή κατάσταση αλλά με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλάση πνεύμονα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 13χρονο αγόρι που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα, ενώ έκανε τζετ σκι με φίλο της οικογένειάς του στον Μακρύ Γιαλό«Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή, παραμένει διασωληνωμένο και θα δούμε την εξέλιξή του», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. 

Τι συνέβη

Ο 13χρονος από τη Γερμανία παραθέριζε με την οικογένειά του στην Ιεράπετρα. Χθες το απόγευμα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ο 32χρονος Έλληνας φίλος της οικογένειας, που οδηγούσε το τζετ σκι, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί με ταχύτητα προς την παραλία και να προσκρούσει σε ξύλινη κατασκευή.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε και ο 32χρονος, που παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου και οι δύο είχαν μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο αρχικά, ωστόσο η σοβαρότητα της κατάστασης του 13χρονου επέβαλε τη μεταφορά του στο Ηράκλειο.

Συνελήφθη ο εκμισθωτής

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας συνελήφθη ο εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.