Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών, ανοίγοντας νέα πορεία στην εξέλιξη των ερευνών για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Συγκεκριμένα, την εν λόγω άφιξη της δικογραφίας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά την ποινική δικογραφία για τη σύμβαση 717, που σχετίζεται με την τηλεδιοίκηση στα τρένα. Η σύμβαση 717, που υπογράφηκε το 2014, αφορούσε τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών με σηματοδότηση σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας) και λειτουργία της τηλεδιοίκησης για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των δρομολογίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία στρέφεται τόσο κατά του πρώην υπουργού Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, που παραιτήθηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς, καθώς και του Χρήστου Σπίρτζη, που διετέλεσε υπουργός Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ. Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Να σημειώσουμε πως προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει τυχόν πολιτικές ευθύνες, απαιτούνται τουλάχιστον 30 ψήφοι βουλευτών.