Ολοένα και περισσότερα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των Αρχών για το σοκαριστικό εύρημα των υπαλλήλων της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά.

Θυμίζουμε πως λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων και συγκεκριμένα στον ιμάντα διαλογής αποβλήτων τρεις εργαζόμενοι εντόπισαν μία σακούλα με το κεφάλι ενός άνδρα. Λίγο αργότερα, κι αφού είχαν ειδοποιηθεί οι Αρχές, εντοπίστηκαν τα πόδια του, ενώ το βράδυ της Τρίτης αναφέρθηκε πως βρέθηκαν και τα σπλάχνα του. Η έρευνα συνεχίστηκε και χθες, όπου εντοπίστηκε μέρος του κορμού του, από τη μέση μέχρι το ισχίο. Είναι σαφές πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, την οποία η Αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει ακολουθώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Παρά την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα μέλη του άνδρα, οι Αρχές με τη βοήθεια του ιατροδικαστή Γιώργου Μυλωνάκη εξακρίβωσαν στοιχεία της ταυτότητας του θύματος. Πρόκειται για άνδρα ινδικής καταγωγής, περίπου 30 ετών, τον οποίο όμως τις τελευταίες ημέρες δεν αναζήτησε κανείς. Η Αστυνομία έχει ρίξει το βάρος της στην ινδική κοινότητα της περιοχής, όπως επίσης στις εθνικότητες που διατηρούν σχέσεις, όπως το Πακιστάν ή το Μπανγκλαντές, προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το θύμα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό ο άτυχος άνδρας να βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και να μην κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όσον αφορά, πάντως, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το έγκλημα, η μακροσκοπική νεκροψία κάνει λόγο για ημερομηνία θανάτου μέσα σε ένα διάστημα μεταξύ πέντε έως δέκα ημερών. Καθοριστική, πάντως, αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση, καθώς οι αστυνομικοί περιμένουν πρωτίστως να μάθουν με τι εργαλείο έγινε ο τεμαχισμός. Σημειώνεται πως τα πόδια ήταν κομμένα από το γόνατο και κάτω.

Τα στοιχεία δείχνουν Ρέθυμνο

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο -κατά πληροφορίες- πως οι Αρχές εκτιμούν ότι το έγκλημα συνέβη στο Ρέθυμνο. Κι αυτό διότι μαζί με τα μέλη της σορού του νεαρού άνδρα εντοπίστηκαν κι αποδείξεις από αγορές προϊόντων, όπως και άλλα προϊόντα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι πουλήθηκαν σε εκείνη την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις σακούλες υπήρχαν και άδεια μπουκάλια σπρέι. Σύμφωνα με τα στελέχη του εργοστασίου, υπήρξαν όντως δρομολόγια από το Ρέθυμνο στα Χανιά, καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει αναλάβει τη διαλογή των απορριμμάτων του γειτονικού νομού, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης. Έχουν μάλιστα εντοπιστεί τα δύο απορριμματοφόρα τα οποία μετέφεραν τα σκουπίδια και οι διαδρομές τους έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Πάντως, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς, σύμφωνα με τους υπευθύνους στη διακομιδή απορριμμάτων, τα υπόλοιπα μέλη του άνδρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στο αντίστοιχο εργοστάσιο Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Αυτό εξαρτάται από το αν ο δράστης έβαλε τα υπόλοιπα κομμάτια στον κλασικό πράσινο κάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής ευρήματα είχαν τοποθετηθεί σε μπλε κάδο ανακύκλωσης.

Πρόκειται για κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι Αρχές θέλουν οπωσδήποτε να εντοπίσουν τα χέρια, ώστε να εξεταστούν τυχόν δαχτυλικά αποτυπώματα και συνεπώς να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/7