Συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες στη χώρα μας με το μέτωπο στη Ρόδο να καίει για 9η ημέρα, στη σκιά της τραγωδίας στην Κάρυστο, όπου δύο χειριστές καναντέρ έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όταν επιχειρούσαν στο μέτωπο του Πλατανιστού.

Η νύχτα της Τρίτης ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα στη Ρόδο, καθώς επιχειρούσαν μόνο επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Γεννάδι η εικόνα ήταν εφιαλτική με την πυροσβεστική και τους εθελοντές να είναι όλοι στο μέτωπο για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά, ενώ το πρωί της Τετάρτης υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις με τα μέτωπα να βρίσκονται ένα ανάμεσα στο Γεννάδι και το Βάτι, ενώ το άλλο είναι προς τη Μαλώνα με κατεύθυνση προς τον Αρχάγγελο.

Στο σημείο από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έχουν ξεκινήσει ρίψεις τα ενάερια που έχουν ριχτεί και αυτά στη μάχη προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πύρινης λαίλαπας. Θετικό στοιχείο η άπνοια που επικρατεί και αυξάνει κάπως τις ελπίδες για τέλος στον εφιάλτη.

Παράλληλα, στην Κέρκυρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης σε Λάφκι και Άγιο Μαρτίνο, όπου το βράδυ της Τρίτης υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε κάψει τη μία πλευρά του βουνού.

Στην κάμερα της ΕΡΤ ωστόσο μίλησε ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Νίκος Μουζακίτης, ο οποίος κατήγγειλε ότι εντελώς ξαφνικά, από το πουθενά ξεπήδησε μία φλόγα σε ένα δέντρο και αμέσως ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο.

«Είμαστε τρεις τέσσερις ημέρες ξάγρυπνοι, για να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό εξηγεί την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί. Ο κ. Μουζακίτης αναφέρθηκε στις καταστροφές που υπέστη το χωριό Λούτσες εξηγώντας ότι οι ζημίες είναι σε αυλές σπιτιών αλλά και σε ένα ξυλουργείο, το οποίο έχει καταστραφεί.

Στην Κάρυστο η θλίψη για τον χαμό των δύο χειριστών είναι ανείπωτη, με την εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς να είναι καλύτερη, ενώ οι συνάδελφοι των αδικοχαμένων πιλότων συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Μέσα στη νύχτα όμως αναζωπυρώσεις είχαμε και στην Αχαΐα, όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Δερβενάκι. Οι αναζωπυρώσεις ξέσπασαν κυρίως στην περιοχή Νιάματα και αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο.